Διάλεξη του πρώην Γάλλου Υπουργού και Ευρωπαίου Επίτροπου Οικονομικών Pierre Moscovici στους μεταπτυχιακούς φοιτητές

Ο πρώην Γάλλος Υπουργός και Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Δασμών, Pierre Moscovici, νυν πρόεδρος του γαλλικού ελεγκτικού συνεδρίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Ιωάννη Σαρμά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο κ. Moscovici επισκέφθηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έδωσε διάλεξη στους φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Διεθνείς Διαπραγματεύσεις, του Τμήματος Δ.Ε.Ο.Σ.

Στην παρουσίαση του, ο κ. Moscovici ανέλυσε τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και την προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προκλήσεων. Στο τέλος, δέχτηκε ερωτήσεις από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές σχετικά με την εμπειρία του ως Επίτροπος Οικονομικών και ειδικότερα στο θέμα της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης.

Τον κ. Moscovici υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτριος Μπουραντώνης. Την συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις  Διεθνείς Διαπραγματεύσεις, Αν. Καθηγητής Σπύρος Μπλαβούκος, ενώ την ομιλία παρακολούθησαν ο Γάλλος πρέσβης κ. Patrick Maisonnave, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Καθηγητής Γεώργιος Οικονομίδης και Καθηγητές του ΟΠΑ.