6ο Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Το MSc in International Negotiations του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προστίθεται στους πολύτιμους υποστηρικτές του ΣΤ’ Συνεδρίου Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για φοιτητές.

Το Συνέδριο Προσομοίωσης, που διοργανώνει η Get Involved θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Αθήνα στους χώρους της Τράπεζας της Ελλάδος (9/12), του Μουσείου Μπενάκη (10-11/12) και του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων (12/12).

Οι συμμετέχοντες μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου αποκτούν γνώσεις πάνω σε σύγχρονα οικονομικά ζητήματα και διαπραγματευτικές δεξιότητες, soft skills απαραίτητα για την αγορά εργασίας και έρχονται σε επαφή με άλλους δραστήριους νέους από διάφορα επιστημονικά πεδία διευρύνοντας το δίκτυό τους.

Οι θεματικές που θα αποτελέσουν την ατζέντα του φετινού συνεδρίου είναι οι παρακάτω:

1. Μηχανισμός Μετάδοσης Νομισματικής Πολιτικής

2. Πληθωρισμός (Είδη, Μορφές, Συνιστώσες, Ιστορικά Δεδομένα και προβλέψεις)

3. Η συσχέτιση Δημοσιονομικής και Νομισματικής Πολιτικής στην περίοδο της πανδημίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων

4. Central Bank Digital Currency και Ψηφιακό Ευρώ

Keynote ομιλίες θα δοθούν από τους κ. Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και κ. Boris Vujcic, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έως τις 21 Οκτωβρίου 2022 εδώ: https://gettinginvolved.gr/%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b7%cf.../