Εκπαιδευτική Εκδρομή στην εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ

Την Τρίτη 18/10, οι φοιτητές του ΠΜΣ στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία στο πλαίσιο μαθήματος της επιστημονικής περιοχής "Εφοδιαστική Αλυσίδα και Διοίκηση Μεταφορέων" με διδάσκοντα τον Επίκουρο Καθ. Κ. Ανδρουτσόπουλου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κέντρο Διανομής της Εταιρείας ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ / KAFKAS SA στον Ασπρόπυργο.

Τους φοιτητές υποδέχτηκε η δυναμική ομάδα της ΚΑΥΚΑΣ αποτελούμενη από τους: κ. Θοδωρή Γεωργόπουλο Head of Supply Chain & Logistics, κ. Μιχάλη Βελέντζα, Warehouse Manager, κ. Φώτη Παπανικολάου, Logistics Analyst, κ. Βασίλη Κατσίφα - System’s Coordinator, κ. Ευφροσύνη Κουρμούλη , Talent Acquisition Supervisor καθώς και η κ. Μαριάννα Μποτνάρου Junior Recruitment Officer.

Κατά την περιήγηση στο Logistics Center, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και λειτουργιών του Κέντρου Διανομής, από την διαδικασία παραλαβής και αποστολής προϊόντων μέχρι την διαχείριση και την ροή των εργασιών του κέντρου διανομής (end to end). Επιπλέον, έγινε αναφορά στο σύστημα ERP SAP καθώς και στο “Track & Trace/ last mile”. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ετοιμασία του καινούριου σύγχρονου Κέντρου Διανομής (16.000 τ.μ.) που θα περιλαμβάνει τη χρήση υψηλής τεχνολογίας αυτοματοποιημένου εξοπλισμού (ρομποτική τεχνολογία AutoStore) και συστημάτων βέλτιστης και ευέλικτης διαχείρισης του αποθέματος σε πραγματικό χρόνο (live storage - ράφια βαρύτητας, conveyors - ταινιόδρομοι, sorters κ.ά.).

Ο κ. Θοδωρής Γεωργόπουλος, Head of Supply Chain & Logistics, ανέφερε στους φοιτητές ότι: “ Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μπορείτε να επισκέπτεστε εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με το πεδίο της επιστήμης σας, ώστε να βλέπετε πως εφαρμόζονται στην πράξη οι θεωρητικές αρχές του Supply Chain, κάτι που η δική μας γενιά δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει. Στη σημερινή εποχή οι αγοραστικές ανάγκες του πελάτη αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, αναγκάζοντας έτσι την Εφοδιαστική Αλυσίδα να είναι αρκετά flexible, καθώς ο σκοπός της είναι η βέλτιστη εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως πλέον ανοίγει και στην Ελλάδα ο δρόμος για την δημιουργία αυτοματοποιημένων ρομποτικών συστημάτων, αλλά ακόμα και έτσι ο καταληκτικός παράγοντας της επιτυχίας είναι ο άνθρωπος.”