Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης


Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί τη ευκαιρία της εορτής της Ημέρας της Ευρώπης, οργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Ευρωπαϊκή Πολιτική Συζήτηση ενόψει των Ευρωεκλογών 2014". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Δεριγνύ του Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και διήρκεσε τρεις ώρες (18.00 - 21.00). 

Προσκεκλημένοι ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ.κ. Π. Αρβανίτης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γ. Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ), Β. Κορκίδης (Νέα Δημοκρατία), Ε. Νικολάου-Αλαβάνος (ΚΚΕ) , Β. Σουλαδάκη (Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη) και Π. Τσάρτας (Δημοκρατική Αριστερά).

Η συζήτηση διεξήχθη μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών και των φοιτητών, οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις σε καθορισμένες θεματικές ενότητες ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμηθεί η «Ημέρα της Ευρώπης» από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, το οποίο έχει κατ’ επανάληψη ενισχυθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κέντρο αριστείας και έδρες Jean Monnet, έρευνα, κ.λ.π).

Η εκδήλωση συντονίστηκε  από τους  Α. Πλιάκο, Γ. Καρύδη και  Σ. Μπλαβούκο, Καθηγητές του Τμήματος.

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
Παρασκευή, Μάιος 9, 2014 - 20:30