Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων The Negotiation Challenge 2022 στην Αθήνα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις

«The Negotiation Challenge 2022»

Με μεγάλη επιτυχία, ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και τη συμμετοχή καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge 2022» που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2022, από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε την Πέμπτη 28 Απριλίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μια σειρά παρουσιάσεων ακαδημαϊκών εργασιών και συζητήσεων για διαφορετικές πτυχές των διαπραγματεύσεων. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε ένα ανοιχτό για το κοινό workshop Διαπραγματεύσεων και η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Στη δημόσια συζήτηση με θέμα «Ελλάδα και Διαπραγματεύσεις στην περίοδο των Μνημονίων» συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Καθηγητής Οικονομικών στο ΟΠΑ Πάνος Τσακλόγλου, ο Καθηγητής Οικονομικών στο ΟΠΑ και Πρόεδρος της Τράπεζας Eurobank Γεώργιος Ζανιάς, ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο ΟΠΑ, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γεώργιος Παγουλάτος και ο Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Κύριος Ερευνητής στο John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard Γεώργιος Χουλιαράκης.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Οντίν Λιναρδάτου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge 2022» περιλαμβάνει τρεις διαδικτυακούς γύρους προκριματικών, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά μέσα στον Μάρτιο με τη συμμετοχή 50 ομάδων και 150 φοιτητών από κορυφαία Πανεπιστήμια Οικονομικής Επιστήμης, Νομικής Επιστήμης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, από όλο τον κόσμο.

Τη διοργάνωση του διαγωνισμού στην Ελλάδα συντόνισε ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις  Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του ΟΠΑ, Αναπλ. Καθηγητής Σπύρος Μπλαβούκος.

Οι δώδεκα καλύτερες ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό γύρο, ταξίδεψαν στην Αθήνα και διαγωνίστηκαν στις 29 και 30 Απριλίου 2022. Ανάμεσά τους, φοιτητές από τα Πανεπιστήμια: UC Berkeley Law, McGill University, American University Washington College of Law, William & Mary Law School, UiT The Arctic University of Norway, University of Twente, HHL - Leipzig Graduate School of Management, Charles University, Nalsar University of Law, και δύο ομάδες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η πρώτη μέρα του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκος, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να διαπραγματευτούν, αλλά και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του πρότυπου βιοκλιματικού οινοποιείου.

Στη δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων έγινε στον πολυχώρο Impact Hub με τους φοιτητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, εφαρμόζοντας όλες τις γνώσεις και εκπαίδευση υψηλού επιπέδου που αποκόμισαν από τις σπουδές και την προετοιμασία τους.

Οι τρεις ομάδες που βρέθηκαν στην κορυφή των διαπραγματεύσεων είναι: στην πρώτη θέση οι Kavya Dasari, Brandon Dailey και Sewit Beraki από το University of California, Berkeley - School of Law, στη δεύτερη θέση οι Johnathan Johnson, Haley Nixon και Sara Salinas από το American University Washington College of Law και στην τρίτη θέση οι MBA Shailendra Chhonkar, Himanshu Dinodia και Saravanan από το HHL Leipzig Graduate School of Management.

Από τις ελληνικές συμμετοχές στον τελικό, η ομάδα του ΠΜΣ στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις που αποτελείται από τους Βασίλειο Δημητράκη, Ελεάννα Χρυσανθοπούλου και Αφροδίτη Σεντουκίδη κατέλαβε την 9η θέση στην κατάταξη των 50 ομάδων σε σύνολο που συμμετείχαν, ενώ η ομάδα του ΟΠΑ που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Γουνελά, Φωτεινή Κέρογλου και Παντελή Νικολόπουλο κατέλαβε την 6η θέση!

 Δημόσια συζήτηση με θέμα «Ελλάδα και Διαπραγματεύσεις στην περίοδο των Μνημονίων»:  ο Καθηγητής Οικονομικών στο ΟΠΑ και Πρόεδρος της Τράπεζας Eurobank Γεώργιος Ζανιάς, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Καθηγητής Οικονομικών στο ΟΠΑ Πάνος Τσακλόγλου, ο Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Κύριος Ερευνητής στο John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard Γεώργιος Χουλιαράκης, ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο ΟΠΑ, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γεώργιος Παγουλάτος. Συντονίστρια, η δημοσιογράφος Οντίν Λιναρδάτου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο ΕΛΙΑΜΕΠ.Οι δώδεκα καλύτερες ομάδες στον τελικό γύρο του TNC στην Αθήνα.Ο Διευθυντής του ΠΜΣ στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις και υπεύθυνος της διοργάνωσης, Αν. Καθηγητής Σπύρος Μπλαβούκος με τις ομάδες της ελληνικής συμμετοχής.

 Ομάδες από Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται στον τελικό γύρο των Διαπραγματεύσεων. Ομάδες από Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται στον τελικό γύρο των Διαπραγματεύσεων.Οι ομάδες που βρέθηκαν στην κορυφή των διαπραγματεύσεων του TNC 2022

Περισσότερες πληροφορίες: 
https://www.dept.aueb.gr/intneg 
https://students.thenegotiationchallenge.org/tnc-2022/