ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Παρέχεται η δυνατότητα στους φοιτητές να ζητήσουν μια (1) Επανεξέταση για Βελτίωση Βαθμολογίας, έως και  τεσσάρων (4) μαθημάτων σε όλη τη διάρκεια σπουδών τους. Προς τούτο, οφείλουν να υποβάλουν είτε σχετική Αίτηση στη Γραμματεία του Tμήματος με τη φωτοτυπία της ταυτότητάς τους είτε να αποστείλουν από τον ιδρυματικό λογαριασμό τους (xxxxxxx@aueb.gr) στην ηλεκτρονική διεύθυνσης της Γραμματείας econ@aueb.gr  τα μαθήματα που θέλουν να ακυρώσουν μαζί με φωτοτυπία της ταυτότητά τους. 

Για αίτηση επανεξέτασης φθινοπωρινών μαθημάτων, η δυνατότητα αυτή ισχύει μόνο για φθινοπωρινά μαθήματα  που οι φοιτητές έχουν περάσει έως και δύο έτη πίσω. Οι αιτήσεις επανεξέτασης φθινοπωρινών μαθημάτων γίνονται κατά την περίοδο δηλώσεων φθινοπωρινού εξαμήνου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για αίτηση επανεξέτασης εαρινών μαθημάτων, η δυνατότητα αυτή ισχύει μόνο για εαρινά μαθήματα που οι φοιτητές έχουν περάσει έως και δύο έτη πίσω. Οι αιτήσεις επανεξέτασης εαρινών μαθημάτων γίνονται κατά την περίοδο δηλώσεων εαρινού εξαμήνου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για αίτηση επανεξέτασης μαθημάτων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, η δυνατότητα αυτή ισχύει μόνο για  μαθήματα που οι φοιτητές έχουν περάσει το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Οι αιτήσεις επανεξέτασης μαθημάτων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους γίνονται τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτέμβρη σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Mε την κατάθεση της Αίτησης Επανεξέτασης, διαγράφεται αυτόματα ο υπάρχων προαγωγικός βαθμός και ο φοιτητής στη συνέχεια πρέπει να το δηλώσει πάλι και εξετάζεται κανονικά στο μάθημα αυτό.

Αν το μάθημα ή τα μαθήματα, για τα οποία ζητήθηκε Επανεξέταση είναι Μαθήματα Επιλογής, τότε ο φοιτητής έχει δικαίωμα, σε περίπτωση αποτυχίας, να επιλέξει άλλο μάθημα στη θέση του.