Μήνυμα του Διευθυντή

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φέτος θα αποφοιτήσει η 20η σειρά φοιτητών της «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής» και είμαστε πολύ κοντά στον χιλιοστό απόφοιτο του προγράμματος! Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι έχουμε πλέον συνεισφέρει σημαντικά στην τεχνογνωσία του χρηματοοικονομικού τομέα της Ελλάδας όπου εργάζεται η μεγάλη πλειοψηφία των αποφοίτων μας.

Το πτυχίο μας είναι ξεχωριστό και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Η Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία το προσφέρει, διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο: οι καθηγητές μας δημοσιεύουν στα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συγχρόνως έχουν στενή σχέση με την οικονομική πραγματικότητα. Με 48 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί Οικονομικών, πρόεδροι και αντιπρόεδροι Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Τραπεζών και ερευνητικών οργανισμών, καθώς και ένα μέλος της Εθνικής Ακαδημίας επιστημών των ΗΠΑ, το δυναμικό της Σχολής είναι σε θέση να προσφέρει απαράμιλλο πρόγραμμα σπουδών.

Το πρόγραμμα μας έχει κλείσει πλέον 20 κύκλους βελτιώσεων και αλλαγών καθώς κάθε χρόνο η νέα σειρά φοιτητών ωφελείται από την εμπειρία που αποκτήσαμε από τους προηγούμενους φοιτητές μας. Ανταποκρινόμενοι στις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας, έχουμε προσαρμόσει το πρόγραμμα ώστε οι φοιτητές μας να μπορούν να δώσουν έμφαση σε θεματικές ενότητες λογιστικής ή εφαρμογών πληροφορικής στη χρηματοοικονομική και τραπεζική. Από την 21η σειρά μάλιστα, θα δίνονται και διπλώματα επίδοσης συγκεκριμένα για τις θεματικές ενότητες αυτές.

Χάρη στις υποδομές και στους πόρους της Οικονομικής Σχολής, το πρόγραμμα μας υποστηρίζεται από ένα σύγχρονο Εργαστήριο Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών με 19 Η/Υ, τερματικά Bloomberg και Reuters, και λογισμικά όπως R, SQL, GAMS, Matlab, Stata κλπ για πολλά από τα οποία προσφέρουμε σεμινάρια χωρίς κανένα επιπλέον κόστος σε όσους φοιτητές μας ενδιαφέρονται (δείτε εδώ). Επιπλέον, χάρη στις άριστες σχέσεις της Οικονομικής Σχολής με την αγορά, οργανώνουμε Ημερίδες με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές και απόφοιτους μας να ενημερωθούν και να δικτυωθούν. Η πρώτη μας ημερίδα το 2019 θα είναι σε Fintech, και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η επιτυχία του προγράμματος μας είναι φανερή με πολλούς τρόπους, αλλά θα σταθώ στην αναγνώριση από έναν ελληνικό οργανισμό, το Ίδρυμα Κρατικών Υπηρεσιών (ΙΚΥ) και έναν διεθνή οργανισμό, το Chartered Financial Analysts Institute (CFA). Το ΙΚΥ φέτος απένειμε υποτροφίες με παράλληλη πρακτική άσκηση στην Εθνική Τράπεζα σε όλους τους φοιτητές της Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής που είχαν υποβάλει αίτηση (30% του συνόλου των φοιτητών μας). Το CFA πιστοποιεί το πρόγραμμα μας και δίνει δύο υποτροφίες μερικής απαλλαγής διδάκτρων το χρόνο σε φοιτητές μας για συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση του CFA Level 1. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με υποτροφίες διαθέσιμες στους φοιτητές μας παρακαλώ δείτε εδώ.

Στο ΔΠΜΣ στη «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική» αναζητούμε υποψήφιους με φιλοδοξίες και δυναμισμό οι οποίοι θέλουν να καλλιεργήσουν στο έπακρον τις δεξιότητες και τις ηγετικές ικανότητές τους. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, μέσω τηλεφώνου ή e-mail, ακολουθήστε μας στο LinkedIn και στο Facebook, και οπωσδήποτε ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά σε ένα από τα open-days ή τις ημερίδες τις οποίες οργανώνουμε.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Σκούρας

Διευθυντής - Χρηματοοικονομική και Τραπεζική