Μήνυμα του Διευθυντή

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική υποστηρίζεται από τα τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Οικονομικής Επιστήμης, του Οικονομικού Πανεπιστήμίου Αθηνών, και προσφέρεται τόσο σε φοιτητές πλήρους φοίτησης, όσο και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών σε μορφή μερικής φοίτησης.

Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό πρόγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα, που προσφέρει υψηλή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη χρηματοοικονομική και τραπεζική, εφοδιάζει τους φοιτητές με όλες τις απαραίτητες γνώσεις σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και όλα τα επιστημονικά εργαλεία ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό με ανάλογα μεταπτυχιακά του εξωτερικού, και βελτιώνεται κάθε χρόνο σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς, και την εμπειρία μας από τους φοιτητές μας. Θέλουμε οι φοιτητές μας να παίζουν ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση του μεταπτυχιακού, και είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους.

Ανταποκρινόμενοι στις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας, έχουμε προσαρμόσει το πρόγραμμα ώστε οι φοιτητές μας να μπορούν να δώσουν έμφαση σε θεματικές ενότητες λογιστικής ή εφαρμογών πληροφορικής στη χρηματοοικονομική και τραπεζική.

Στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον, τα μεγάλα δεδομένα αλλάζουν το χρηματοπιστωτικό τομέα. Για το λόγο αυτό προσφέρουμε νέα μαθήματα σε Fintech (Big Data, Data Analytics) και σεμινάρια σε λογισμικά όπως R, SQL, Matlab, Stata, Python κ.α., χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από ένα σύγχρονο Εργαστήριο Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών με 19 Η/Υ, τερματικά Bloomberg και Reuters.

Επιπλέον, χάρη στις άριστες σχέσεις της Οικονομικής Σχολής με την αγορά, οργανώνουμε Ημερίδες με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές και αποφοίτους μας να ενημερωθούν και να δικτυωθούν. Διοργανώθηκαν ημερίδες σε Fintech, σε cryptoneworks, blockchain κτλ.

Το πρόγραμμα αναγνωρίζεται από το CFA, το οποίο πιστοποιεί το πρόγραμμα μας και δίνει 4 υποτροφίες μερικής απαλλαγής διδάκτρων το χρόνο σε φοιτητές μας για συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση του CFA Level 1,2,3. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με υποτροφίες διαθέσιμες στους φοιτητές μας παρακαλώ δείτε εδώ.

Η επιτυχία του προγράμματος και η προσφορά του στην τεχνογνωσία του χρηματοοικονομικού τομέα της Ελλάδας βασίζεται στους διεθνής φήμης καθηγητές που διδάσκουν. Η Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία το προσφέρει, διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο: οι καθηγητές μας δημοσιεύουν στα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συγχρόνως έχουν στενή σχέση με την οικονομική πραγματικότητα. Με 48 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί Οικονομικών, πρόεδροι και αντιπρόεδροι Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Τραπεζών και ερευνητικών οργανισμών, καθώς και ένα μέλος της Εθνικής Ακαδημίας επιστημών των ΗΠΑ, το δυναμικό της Σχολής είναι σε θέση να προσφέρει απαράμιλλο πρόγραμμα σπουδών.

Η φιλοδοξία μας είναι να διαμορφώσουμε και να εξελίξουμε το χρηματοπιστωτικό χώρο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα τις νέες διεθνής εξελίξεις. Για το λόγο αυτό αναζητούμε υποψήφιους με φιλοδοξίες και δυναμισμό. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, μέσω τηλεφώνου ή e-mail, ακολουθήστε μας στο LinkedIn και στο Facebook, και οπωσδήποτε ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά σε ένα από τα open-days ή τις ημερίδες τις οποίες οργανώνουμε.

Με εκτίμηση,

Νίκος Τοπάλογλου
Διευθυντής- ΔΠΜΣ στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική