Συμπληρωματική Ανακοίνωση με Θέμα "Υποτροφίες Xωρών της Aλλοδαπής σε Έλληνες Yπηκόους, στο Πλαίσιο Διμερών Μορφωτικών Συμφωνιών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020"

 ΒΕΛΓΙΟ

α) Δύο (2) υποτροφίες σε διπλωμάτες ή δημοσίους υπαλλήλους με ειδίκευση στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο UMONS, για παρακολούθηση θερινού σεμιναρίου (1-13 Ιουλίου 2019) προς εκμάθηση εξειδικευμένων γαλλικών που αφορούν στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν μέσω της ηλ. διεύθυνσης: cfe@umons.ac.be ή στα: www.wbi.be και http://www.ulb.ac.be/facs/ltc/coursVacances.html .

β) Μία (1) υποτροφία για παρακολούθηση θερινού σεμιναρίου με σκοπό την τελειοποίηση στη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles) από τις 12 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2019. Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν συμπληρωμένο και το συνημμένο έντυπο. (Appel a candidatures). Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν μέσω της ηλ. διεύθυνσης: cvulb@admin.ulb.ac.be ή στα: www.wbi.be και http://www.ulb.ac.be/facs/ltc/coursVacances.gtml .

γ) Μία (1) υποτροφία για παρακολούθηση προγράμματος διδακτικής για μελλοντικούς διδάσκοντες της γαλλικής γλώσσας, στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης από 5-23 Αυγούστου 2019. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν μέσω της ηλ. διεύθυνσης: islvfr@ulieg.be ή στα: www.wbi.be και http://www.ulb.ac.be/facs/ltc/coursVacances.gtml. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι η 10η Απριλίου 2019

ΚΡΟΑΤΙΑ

Το Υπουργείο Επιστημών και Εκπαίδευσης της Δημοκρατίας της Κροατίας από κοινού με τον Οργανισμό για την κινητικότητα και τα προγράμματα της Ε.Ε. προσφέρουν:

α) Δύο (2) υποτροφίες διάρκειας δέκα (10) μηνών η καθεμία για μεταπτυχιακές σπουδές/έρευνα.

β) Δύο (2) υποτροφίες για παρακολούθηση θερινού σεμιναρίου Κροατικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αναζητούν επιπλέον πληροφορίες στις επίσημες ιστοσελίδες: Ministry of Science and Education of the Republic of Croatia (https://mzo.hr/en ) και Agency for Mobility and EU Programmes (https://rio.jrc.ec.europa.eu/en/organisations/agency-mobility- and-eu-programmes). Οι αιτήσεις υποβάλλονται α) ηλεκτρονικά έως τις 5 Απριλίου 2019 σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στους ως άνω συνδέσμους και β) τα δικαιολογητικά και το υπογεγραμμένο αντίγραφο της ξενόγλωσσης αίτησης θα πρέπει μέσα στην ίδια προθεσμία να υποβληθούν. .

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Τέσσερεις (4) υποτροφίες χορηγούνται για παρακολούθηση θερινών σεμιναρίων Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού. Δύο (2) από αυτές χορηγούνται για το θερινό σεμινάριο που διοργανώνονται από το πανεπιστήμιο Sofia University (14 Ιουλίου – 3 Αυγούστου 2019) και δύο (2) για το θερινό σεμινάριο που διοργανώνεται από το University of Velico Turnovo (15 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2019). Γλώσσα που απαιτείται: Γλώσσα της χώρας ή αγγλική ή γαλλική. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να απευθύνονται ως ακολούθως: http://slav.uni-sofia.bg/index.php/summer-seminar και http://uni-vt.bg/bul/?zid=144 .

Για τη συμμετοχή στα θερινά σεμινάρια οι αιτούντες οφείλουν να συμπληρώσουν και τα έντυπα αιτήσεων στη βουλγαρική/αγγλική γλώσσα.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι η 3 η Μαΐου 2019.