2η Απονομή Προγράμματος Επιβράβευσης & Υποτροφιών

Το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ μοίρασε δώρα, βραβεία, επαίνους και Υποτροφίες στην 2η Απονομή του Προγράμματος Επιβράβευσης & Υποτροφιών του Τμήματος που έγινε την Δευτέρα 3/4/2023 στις 12.00 στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του ΟΠΑ. Συνολικά δόθηκαν 33 βραβεία σε 24 προπτυχιακούς φοιτητές & φοιτήτριες, 1 μεταπτυχιακό φοιτητή και 1 μια υποψήφια διδάκτορα συνολικής αξίας 27836€ εκ των οποίων 8036€ από τους χορηγούς μας.

Στην εκδήλωση επίσης τιμήθηκε για το συνολικό της έργο της στο Τμήμα Στατιστικής και η καθηγήτρια Στατιστικής Δημογραφίας κα Αναστασία Κωστάκη που συνταξιοδοτήθηκε τον Αύγουστο του 2022.

Η κ. Κωστάκη υπηρέτησε το τμήμα Στατιστικής από το 1992. Για 30 χρόνια δίδαξε πολλά μαθήματα στο τμήμα και κυρίως μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις της σε ένα πολύ σημαντικό τομέα της στατιστικής, την δημογραφία, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η κ. Κωστάκη παρήγαγε και παράγει σημαντικό ερευνητικό έργο στο χώρο της στατιστικής δημογραφίας αλλά και σημαντικότατο κοινωνικό έργο μέσα από την έρευνά της. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης το  σημαντικό διοικητικό της έργο τόσο ως πρόεδρος όσο και ως μέλος του τμήματος σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το τμήμα ευχαριστεί την κ. Κωστάκη για τις υπηρεσίες που του προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια και της εύχεται καλή συνταξιοδότηση.

Βραβεύτηκε η εξαιρετική κα Άννα Ναλπαντίδη με το ποσό των 2000€ από την ΕΥ (https://www.ey.com/el_gr) για την πρωτιά της στο M.Sc. in Statistics για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 καθώς επίσης πήρε και την πρώτη υποτροφία που δόθηκε ποτέ από το Τμήμα Στατιστικής για διδακτορική έρευνα συνολικής αξίας 18000€ και διάρκειας 3 ετών.

Επίσης ο κος Τσέπερης βραβεύτηκε με υποτροφία αξίας 4000€ ως αριστούχος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών για να συνεχίσει τις σπουδές του στο M.Sc. in Statistics του Τμήματος μας. Το ποσό των 2500€ ήταν χορηγία από τον όμιλο Εταιριών Παπαδόπουλου (Κρύσταλ Μελόι, Αττικόν Άστυ & Αθηναίων ΓΗ) ενώ το υπόλοιπο ποσό των 1500€ δόθηκε από το Τμήμα Στατιστικής. Ο κος Τσέπερης έλαβε και άλλα δύο βραβεία, ως αριστούχος απόφοιτος και ως αριστούχος για το 4ο έτος σπουδών.

Συνολικά δόθηκαν 13 βραβεία εξέχουσας επίδοσης στους αριστούχους φοιτητές με την μεγαλύτερη μέση βαθμολογία ανά έτος και στους 5 αριστούχους απόφοιτους με την μεγαλύτερη βαθμολογία. Τα βραβεία αυτά συνοδεύτηκαν από ένα δώρο τεχνολογίας (τάμπλετ, πολυμηχανήματα, ή ασύρματα ακουστικά) ευγενική χορηγία της ΕΥ (https://www.ey.com/el_gr) συνολικής αξίας 1750€ και επιστημονικά βιβλία των εκδόσεων Προπομπός (Propobos Publications / Εκδόσεις Προπομπός) – συνολική αξία χορηγίας 1786€.

Τέλος, βραβευτήκαν 12 φοιτητές με βαθμολογία μεγαλύτερη 7.0 που έχουν περάσει επιτυχώς όλα τα μαθήματα τους σε κάθε έτος με ένα δώρο τεχνολογίας από το Τμήμα Στατιστικής και ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Προπομπός (Propobos Publications / Εκδόσεις Προπομπός).

Ευχαριστούμε όλους μας τους χορηγούς

  • EY
  • Όμιλος Εταιριών Παπαδόπουλου
    • Κρύσταλ Μελόι
    • Αττικόν Άστυ
    • Αθηναίων ΓΗ
  • Εκδόσεις Προπομπός

για την εξαιρετική βοήθεια και ελπίζουμε του χρόνου να συνεχίσουμε αυτή την εξαιρετική δράση.

Department of Statistics, Athens University of Economics and Business

Athens University of Economics and Business

#AUEBStats #Προγραμμα_Επιβράβευσης_και_Υποτροφιών