Δελτίο Τύπου για Υλοποίηση Πράξεων του Τμ. Στατιστικής - 3

Στα πλαίσια του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ του Τμήματος Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το τμήμα μας έχει αρχίσει την υλοποίηση τριών δράσεων

  1. Διαδικτυακές ενημερώσεις σχολικών μονάδων
  2. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
  3. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Καθηγητών Τμήματος Στατιστικής σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Στα πλαίσια της Δράσης «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 συνεχίστηκε με εξαιρετική επιτυχία η Εκπαιδευτική Επίσκεψη του σχολείου “Εκπαιδευτήρια Ο ΠΛΑΤΩΝ” στις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νέο κτήριο επί της οδού Τροίας και Κιμώλου.

Στην παρουσίαση του Τμήματος Στατιστικής μετείχαν καθηγητές του Τμήματος Στατιστικής, o κ. Δημήτριος Καρλής, Αναπληρωτής Προέδρου του Τμήματος Στατιστικής και η κα Ξανθή Πεντελή, Επίκουρη Καθηγήτρια καθώς και ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Στατιστικής κ. Ηλίας Λερίου.

Οι μαθητές των σχολείων καθώς και οι συνοδοί-καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω της παρουσίασης-ομιλίας των καθηγητών του Τμήματος Στατιστικής τις προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα Στατιστικής, καθώς και την έμπρακτη εφαρμογή του αντικειμένου του όρου της Στατιστικής στα πεδία και στους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Επίσης είδαν πως η στατιστική συνεισφέρει σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως η βιοπληροφορική/γενετική και η επιτήρηση επιδημιών. Τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδι τεχνολογίας με χρήση κινητών τηλεφώνων που αφορούσαν γενικές γνώσεις Στατιστικής ενώ επισκέφτηκαν το εργαστήριο υπολογιστών όπου στεγάζονται οι υποψήφιοι διδάκτορες του τμήματος και συνομίλησαν με έναν εκπρόσωπό τους.

Στην συνέχεια οι μαθητές και οι συνοδοί-καθηγητές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την παρουσία της Γραμματείας του Τμήματος Στατιστικής: τον χώρο της Γραμματεία του Τμήματος Στατιστικής, το εργαστήριο Στατιστικής που εδρεύει στον 3ο όροφο της Πτέρυγας Αντωνιάδου και είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από το μάθημα Επίσημες Στατιστικές με διδάσκουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Α. Λειβαδά καθώς ξεναγήθηκαν και στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Δράση αυτή υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τμήματος Στατιστικής και με την συνδρομή της Γραμματείας του Τμήματος Στατιστικής.

Επισυνάπτεται δελτίο τύπου για την συγκεκριμένη δράση.