Επίσκεψη Γενικού Λυκείου Πλατύκαμπου Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ του Τμήματος Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το τμήμα Στατιστικής συνεχίζει το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 την υλοποίηση τριών δράσεων:

  1. Διαδικτυακές ενημερώσεις σχολικών μονάδων
  2. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
  3. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Καθηγητών Τμήματος Στατιστικής σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Στα πλαίσια της Δράσης «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νέο κτήριο επί της οδού Τροίας και Κιμώλου το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Στην παρουσίαση του Τμήματος Στατιστικής μετείχαν καθηγητές του Τμήματος Στατιστικής, ήτοι οι κ.κ. Ιωάννης Ντζούφρας, Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής, κ. Δημήτριος Καρλής Καθηγητής, κ. Νίκος Δεμίρης Επίκουρος Καθηγητής  καθώς και ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Στατιστικής κ. Ηλίας Λερίου.

Οι μαθητές των σχολείων καθώς και οι συνοδοί-καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω της παρουσίασης-ομιλίας των καθηγητών του Τμήματος Στατιστικής τις προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα Στατιστικής, καθώς και την έμπρακτη εφαρμογή του αντικειμένου του όρου της Στατιστικής στα πεδία και στους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Επίσης είδαν πως η στατιστική συνεισφέρει σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως η βιοπληροφορική/γενετική και η επιτήρηση επιδημιών. Τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδι τεχνολογίας με χρήση κινητών τηλεφώνων που αφορούσαν γενικές γνώσεις Στατιστικής ενώ επισκέφτηκαν το εργαστήριο υπολογιστών όπου στεγάζονται οι υποψήφιοι διδάκτορες του τμήματος και συνομίλησαν με έναν εκπρόσωπό τους.

Η Δράση αυτή υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τμήματος Στατιστικής και με την συνδρομή της Γραμματείας του Τμήματος Στατιστικής.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του ΓΕΛ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ  (12/12/2022)

12/12/2022: Ο Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής Καθηγητής Ι. Ντζούφρας κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης του ΓΕΛ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

12/12/2022:  Ο κ. Δ. Καρλής Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης του ΓΕΛ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

12/12/2022: Συνοδοί καθηγητές-μαθητές του ΓΕΛ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ και Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

12/12/2022:Η Νικήτρια του παιχνιδιού-διαγωνισμού κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου

 12/12/2022: Ο ομιλητής-υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Στατιστικής κ. Η. Λερίου κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης.