Επίσκεψη 3ου ΓΕΛ Δάφνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ του Τμήματος Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα Στατιστικής συνεχίζει το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 την υλοποίηση τριών δράσεων:

  1. Διαδικτυακές ενημερώσεις σχολικών μονάδων.
  2. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
  3. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Καθηγητών Τμήματος Στατιστικής σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στα πλαίσιο της Δράσης «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νέο κτήριο επί της οδού Τροίας και Κιμώλου το 3ο ΓΕΛ ΔΑΦΝΗΣ.

Στην παρουσίαση του Τμήματος Στατιστικής μετείχαν ο Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής κ. Ν. Δεμίρης και ο διδάσκων και μεταδιδακτορικός ερευνητής κ. Β. Χασιώτης.

Οι μαθητές των σχολείων καθώς και οι συνοδοί-καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω της παρουσίασης-ομιλίας των καθηγητών του Τμήματος Στατιστικής τις προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα Στατιστικής, καθώς και την έμπρακτη εφαρμογή του αντικειμένου του όρου της Στατιστικής στα πεδία και στους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Επίσης, είδαν πως η στατιστική συνεισφέρει σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως η βιοπληροφορική/γενετική και η επιτήρηση επιδημιών. Τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδι τεχνολογίας με χρήση κινητών τηλεφώνων που αφορούσαν γενικές γνώσεις Στατιστικής.

Η Δράση αυτή υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τμήματος Στατιστικής και με την συνδρομή της Γραμματείας του Τμήματος Στατιστικής.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του 3ΟΥ ΓΕΛ  ΔΑΦΝΗΣ (15/3/2023)

15/3/2023: Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές του 3ου ΓΕΛ ΔΑΦΝΗΣ  κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης

15/3/2023: Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 3ΟΥ ΓΕΛ ΔΑΦΝΗΣ

15/3/2023: Η Νικήτρια του παιχνιδιού-διαγωνισμού κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου με τον μεταδιδακτορικό ερευνητή κ. Β. Χασιώτη.