Διάλεξη Επ. Καθηγητή Νίκου Δεμίρη

Hub Science

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για δέκατη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

 Σας προσκαλούμε στην πρώτη διαδικτυακή φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του καθηγητή βιοστατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο  Αθηνών Νίκου Δεμίρη με θέμα «Η πανδημία της ζωής μας: αποτίμηση και ματιά στο μέλλον».

Η πανδημία της ζωής μας: αποτίμηση και ματιά στο μέλλον

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τις περισσότερες χώρες να προσπαθούν να ανακόψουν την εξάπλωση της νόσου COVID-19 μέσω περιοριστικών μέτρων. Σε αυτή την ομιλία θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του κορωνοϊού, διασαφηνίζοντας τι γνωρίζουμε και τι όχι. Επίσης θα δούμε πώς χρησιμοποιούνται μαθηματικά μοντέλα και διαφορετικές πηγές δεδομένων για την εκτίμηση του συνολικού αριθμού των λοιμώξεων και των συναφών μέτρων επίπτωσης της πανδημίας. Τέλος θα αναλύσουμε τη χρήση του επερχόμενου εμβολίου και τον τρόπο με τον οποίο η διανομή του μπορεί να οδηγήσει στον έλεγχο της νόσου.

Νίκος Δεμίρης

Ο Νίκος Δεμίρης είναι επίκουρος καθηγητής βιοστατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Nottingham. Κατόπιν εργάστηκε ως ερευνητής στη Μονάδα Βιοστατιστικής του Βρετανικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC Biostatistics Unit) του Πανεπιστημίου του Cambridge. Κατά την εκπαιδευτική του άδεια, την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19, διετέλεσε senior statistician στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Παρακολουθήστε τη διάλεξη εδώ:

https://www.blod.gr/lectures/i-pandimia-tis-zois-mas-apotimisi-kai-matia-sto-mellon/