Δελτίο Τύπου - Επισκέψεις Σχολείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ του Τμήματος Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα συνεχίζει για τρίτη (3) συνεχόμενη χρονιά   την υλοποίηση τριών δράσεων:

  1. Διαδικτυακές ενημερώσεις σχολικών μονάδων.
  2. Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  3. Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Καθηγητών Τμήματος Στατιστικής σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της Δράσης «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» υλοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων:

  • ΓΕΛ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023,
  • 2Ο ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 και
  • 1ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

στις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νέο κτήριο επί της οδού Τροίας και Κιμώλου.

Στην παρουσίαση του Τμήματος Στατιστικής μετείχαν καθηγητές του Τμήματος Στατιστικής, ήτοι οι κ. Ιωάννης Ντζούφρας, Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής, κ. Δημήτριος Καρλής, Αναπληρωτής Προέδρου του Τμήματος Στατιστικής, κ. Παναγιώτης Παπασταμούλης, Επίκουρος Καθηγητής, κ. Βασίλειος Χασιώτης διδάσκων και μεταδιδακτορικός ερευνητής,  καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες κα Άννα Ναλπαντίδη και κα Αργυρώ Δαμουλάκη.

 Οι μαθητές των σχολείων καθώς και οι συνοδοί-καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω της παρουσίασης-ομιλίας των καθηγητών του Τμήματος Στατιστικής τις προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα Στατιστικής, καθώς και την έμπρακτη εφαρμογή του αντικειμένου της Στατιστικής στα πεδία και στους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Επίσης, είδαν πώς η στατιστική συνεισφέρει σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως η βιοπληροφορική/γενετική και η επιτήρηση επιδημιών. Τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδι τεχνολογίας με χρήση κινητών τηλεφώνων που αφορούσαν γενικές γνώσεις Στατιστικής, ενώ επισκέφτηκαν το εργαστήριο Υπολογιστικής και Μπεϋζιανής Στατιστικής, όπου στεγάζονται οι υποψήφιοι διδάκτορες του τμήματος και συνομίλησαν με έναν εκπρόσωπό τους.

Η Δράση αυτή υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τμήματος Στατιστικής και με την συνδρομή της Γραμματείας του Τμήματος Στατιστικής.

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες από τις επισκέψεις.