Press-Media

2024
  1. Συμβουλές για την επιλογή σχολών στο Μηχανογραφικό έδωσε ο Καθηγητής Γεώργιος Ι. Δουκίδης, οι οποίες φιλοξενήθηκαν σε άρθρο του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. (Ιούνιος 2024).
  2. Ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των HR Awards 2024, ο Ιωάννης Νικολάου αναλύει τις προκλήσεις της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα σε άρθρο στο περιοδικό HR Professional, με «Η κουλτούρα είναι η καρδιά και η ψυχή ενός οργανισμού». (Ιούνιος 2024).
  3. Σύντομο σχόλιο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, σχετικά με πρόσφατη ανακάλυψη ερευνητών για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, φιλοξενείται σε άρθρο της ιστοσελίδας livescience.com με τίτλο "Antikythera mechanism, world's oldest computer, followed Greek lunar calendar". (Ιούνιος 2024).
  4. Συνέντευξη στο Liberal έδωσε ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης σχετικά με το «Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια στην Ελλάδα». (Μάιος 2024).
  5. Πώς επιδρά η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση; Οι απαντήσεις που έδωσε ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης σε ακρόαση στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής παρουσιάζονται στο άρθρο της Καθημερινής με τίτλο «Δάσκαλοι στα θρανία της τεχνητής νοημοσύνης». Την πλήρη επιστολή με πολλούς χρήσιμους δεσμούς μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www2.dmst.aueb.gr/dds/pubs/tr/2024-ethics-hearing/html/response-2024-02-21.pdf (Μάιος 2024).
  6. Συνέντευξη του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο "Getting your work read is as hard as getting it written" φιλοξενήθηκε στο newbooksnetwork.com. (Απρίλιος 2024).
  7. Την άποψη της Καθηγήτριας Κατερίνας Πραματάρη σχετικά με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, δημοσίευσε το Startupper με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. (Απρίλιος 2024).
  8. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη και του Δρ. Λευτέρη Κιοσέ με τίτλο «Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας: Τι αποτελέσματα θα έχουν;», δημοσιεύτηκε στην ενότητα «Experts» του Οικονομικού Ταχυδρόμου. (Μάρτιος 2024).
  9. Η Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη, έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιάννη Διονάτο στην τηλεοπτική εκπομπή «Μονόκερος» του ONE Channel, σχετικά με τη δραστηριότητα του Uni.fund. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=q8Vorjoh8tk. (Μάρτιος 2024).
  10. Άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «Οι χιλιάδες νόμοι και η ψηφιακή τεχνολογία», δημοσιεύτηκε στην ενότητα «Κοινωνία» της Καθημερινής. (Μάρτιος 2024).
  11. Στην ενότητα «Απόψεις» της Καθημερινής φιλοξενήθηκε άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «Το κράτος και τα προσωπικά μας δεδομένα». (Μάρτιος 2024).
  12. Άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «Απειλούνται οι τηλεξετάσεις από το ChatGPT;», δημοσιεύτηκε στην ενότητα «Κοινωνία» της Καθημερινής. (Φεβρουάριος 2024).
  13. Στην έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων σε μεγάλο ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων, αναφέρεται το άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη και του Δρ. Ιωάννη Κρασονικολάκη, που δημοσιεύθηκε στο 51ο τεύχος της ΟΠΑ News. (Φεβρουάριος 2024).
  14. Άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «Η ενηλικίωση της τεχνητής νοημοσύνης», στο Βήμα της Κυριακής. (Ιανουάριος 2024).
  1. Άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, με τίτλο «Να εκμεταλλευτούμε την τεχνητή νοημοσύνη» δημοσιεύτηκε στην ενότητα Πολιτική της Καθημερινής. (Δεκέμβριος 2023).
  2. Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή "Rush Hour" με τον Ανέστη Ντόκα, παραχώρησε ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, με θέμα «Τα αίτια της ακρίβειας και οι στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά». (Δεκέμβριος 2023).
  3. Στο επεισόδιο της 3ης Δεκεμβρίου 2023 με τίτλο #BraveNewSkills: To μέλλον της εργασίας σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, της εκπομπής "BRAVE NEW GREECE" του ΑΝΤ1, συμμετείχαν ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης και η Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη.
  4. Άρθρο των Καθηγητών Θεόδωρου Ευγενίου και Γεωργίου Δουκίδη φιλοξένησε ο Οικονομικός Ταχυδρόμος στην ενότητά του Experts, με τίτλο «Πώς να μην χάσουμε το εντυπωσιακό τρένο της τεχνητής νοημοσύνης;». (Νοέμβριος 2023).
  5. Την προοπτική που έχει η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο των επιχειρήσεων παρουσίασε ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης, στο podcast του real «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνομιλώντας με το Μέλλον» με τον τον Αλέξανδρο Κόντη. (Νοέμβριος 2023).
  6. Συνέντευξη στον Χρήστο Θ. Παναγόπουλο του Liberal.gr παραχώρησε ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης σχετικά με το πως το δημογραφικό αλλάζει τον επιχειρηματικό χάρτη. (Νοέμβριος 2023).
  7. Στην κάμερα της εκπομπής "BRAVE NEW GREECE" του ΑΝΤ1 με την Μαριάννα Σκυλακάκη, μίλησε η Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη για το πως η τεχνολογία θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε για τα αεροδρόμια, στο επεισόδιο με τίτλο #BraveNewAirports, που μεταδόθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2023.
  8. Στη μεγάλη σημασία του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία, όπως προκύπτει από την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης μιλώντας στο CNN Greece, στο πλαίσιο της Podexpo. (Οκτώβριος 2023).
  9. Άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, με τίτλο «Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις επιχειρήσεις» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Οικονομικά Χρονικά, στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2023.
  10. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη φιλοξένησε το ειδησεογραφικό πόρταλ Startupper.gr, με τίτλο «Startup Greece 2.0: Ολοκληρωμένη στρατηγική για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα». (Αύγουστος 2023).
  11. Σε άρθρο με τίτλο «Η ευφυής λογοκλοπή έφθασε στα ελληνικά ΑΕΙ» στην εφημερίδα Καθημερινή, φιλοξενήθηκαν οι απόψεις του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη αναφορικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για λογοκλοπή. (Ιούλιος 2023).
  12. Για την εφαρμογή τεχνητής νημοσύνης ChatGPT μίλησε ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις». Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο και να δείτε το video εδώ. (Ιούλιος 2023).
  13. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη φιλοξένησε ο Οικονομικός Ταχυδρόμος στην ενότητα "Experts", με τίτλο «Η μεταρρύθμιση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης B2G». (Απρίλιος 2023).
  14. Ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης με το άρθρο του «Αναπτυξιακές προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία» συμμετείχε στην ενότητα  «Ελληνική Οικονομία» της εφημερίδας «Καθημερινή». (Απρίλιος 2023).
  15. Ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Φιντικάκη του Liberal για τη μεγάλη παρανόηση που υπάρχει γύρω από τη τεχνητή νοημοσύνη και τους μύθους που τη συνοδεύουν. (Απρίλιος 2023).
  16. Ο δημοσιογράφος Νότης Παπαδόπουλος συζήτησε με τον Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη στο Ράδιο «Κ» της Καθημερινής για το πως η Τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη ζωή μας. (Απρίλιος 2023).
  17. Τη μέθοδο για «Τα πέντε «ΓΙΑΤΙ» σχετικά με την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη παρουσίασε ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τους παρουσιαστές Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, στην εκπομπή «Naftemporiki Politics» της NaftemporikiTV (10/03/2023), με τον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή (09/03/2023) και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Τριανταφύλλου. (Μάρτιος 2023).
  18. Στην εφημερίδα «Καθημερινή» και συγκεκριμένα στην ενότητα «Κοινωνία» αρθρογράφησε ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης: «Η τεχνητή νοημοσύνη αποψιλώνει το οικοσύστημα της γνώσης». (Μάρτιος 2023).
  19. Ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης μίλησε σχετικά με την απουσία κουλτούρας ασφάλειας και το έλλειμμα διοίκησης, κυρίως, πίσω από την τραγωδία των Τεμπών και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και την Ευαγγελία Μπαλτατζή. (Μάρτιος 2023).
  20. Ο Καθηγητής Ιωάννης Νικολάου με το άρθρο του ««Λάθος – Σφάλμα» και ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα» συμμετείχε στην ενότητα «Γνώμες» της εφημερίδας «Το Βήμα» για το λάθος που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. (Μάρτιος 2023).
  21. Η ενότητα «Αγορές» του Liberal.gr φιλοξένησε άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, με τίτλο «Πώς η Ελλάδα θα κερδίσει το «στοίχημα» του ηλεκτρονικού εμπορίου». (Φεβρουάριος 2023).
  22. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη φιλοξένησε ο Οικονομικός Ταχυδρόμος στην ενότητα "Experts", με τίτλο «Χαμηλές προσδοκίες ή αβεβαιότητα πρόβλεψης». (Ιανουάριος 2023).
  23. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη με τίτλο «O πληθωρισμός ως επιχειρηματική πρόκληση» δημοσίευσε το Βήμα στην ενότητά του «Οικονομία».
  1. Άρθρο του Καθηγητή Γεώργιου Δουκίδη φιλοξένησε το KReport με τίτλο «Καταναλωτικές διαθέσεις και προσδοκίες για το 2023». (Δεκέμβριος 2022).
  2. Ο Καθηγητής Ιωάννης Νικολάου μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και τον ρόλο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. (Δεκέμβριος 2022).
  3. Ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης παραχώρησε συνέντευξη στο 19ο τεύχος της Περιοδικής Έκδοσης της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας «Πληροφορικός». (Δεκέμβριος 2022).
  4. Η ενότητα «Κοινωνία» της εφημερίδας «Καθημερινή» φιλοξένησε άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «Πώς ελέγχεις μια εφαρμογή που μαθαίνει τι σκέφτεσαι;». (Δεκέμβριος 2022).
  5. Η ενότητα «Απόψεις» της εφημερίδας «Καθημερινή» φιλοξένησε άρθρο του Καθηγητή Γεώργιου Δουκίδη με τίτλο «Αναπτυξιακές δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου». (Νοέμβριος 2022).
  6. Τις απόψεις του Καθηγητή Γεώργιου Δουκίδη φιλοξένησε το οικονομικό portal PowerGame.gr στις ενότητές του Start-ups & Digital και Power Stories, σε άρθρο με τίτλο «Φαρμακεία και σούπερ μάρκετ στηρίζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο». (Νοέμβριος 2022).
  7. Σε άρθρο με τίτλο «Η πανεπιστημιακή κοινότητα αφυπνίζεται» του περιοδικού «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή», φιλοξενήθηκαν οι απόψεις του Καθηγητή Γεώργιου Δουκίδη και της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Κατερίνας Πραματάρη. (Νοέμβριος 2022).
  8. Ο Καθηγητής Ιωάννης Νικολάου παρουσίασε στο περιοδικό "HR Professional", τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη με τη συμμετοχή άνω των 350 επιχειρήσεων του οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας, στο άρθρο του με τίτλο «Ο ρόλος του ανθρώπινου δυναμικού στις start-up». (Νοέμβριος 2022).
  9. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη με τίτλο «Σε ελεύθερη πτώση οι προσδοκίες για την κατανάλωση», φιλοξένησε το περιοδικό Logistics & Management. (Σεπτέμβριος 2022).
  10. Συνέντευξη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Κατερίνας Πραματάρη φιλοξένησε το The Recursive με τίτλο "How Universities Can Foster an Entrepreneurship Mindset". Η κυρία Πραμτάρη μίλησε για το πως τα πανεπιστήμια μπορούν να υποστηρίξουν τον/την φοιτητή/τρια στην οικοδόμηση του απαραίτητου entrepreneurship mindset και των δεξιοτήτων, και ποιοι είναι οι παράγοντες πίσω από την πρόσφατη επιτυχία του τεχνολογικού οικοσυστήματος της Ελλάδας. (Σεπτέμβριος 2022).
  11. Η ενότητα «Απόψεις» της εφημερίδας «Καθημερινή» φιλοξένησε άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη με τίτλο «Ανατρέποντας το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο». (Αύγουστος 2022).
  12. Δύο άρθρα του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «Διδάγματα μιας σημαντικής απλούστευσης» και «Από τα «καφάο» στο Predator: η εξέλιξη των "συνακροάσεων"» φιλοξένησε η εφημερίδα «Καθημερινή» στην ενότητά της «Κοινωνία». (Αύγουστος 2022).
  13. Συνέντευξη παραχώρησε ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, στην εκπομπή του "Ημερολόγιο" στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 FM. Το θέμα συζήτησης αφορούσε τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συσκευών. Ακούστε τη συνέντευξη στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=5cnjbqQQlFk. (Αύγουστος 2022).
  14. Για τον «πόλεμο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για Ρωσία και Ουκρανία, μίλησε ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8. (Μάρτιος 2022).
  15. Άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «Ο καπιταλισμός τού «μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις»», φιλοξένησε η ενότητα Οικονομία της Καθημερινής. (Μάρτιος 2022).
  16. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Λεκάκου και του Υποψηφίου Διδάκτορα Νίκου Φελουτζή με τίτλο «Δημιουργία αξίας και εγγύηση ψηφιακών έργων μέσω του blockchain» δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Finance Pro. (Φεβρουάριος 2022).
  17. Στην Ειδική Έκδοση για το Μέλλον της Εργασίας από το HR Case Study Series, με editor την Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα, αρθρογράφησαν οι Καθηγητές του Τμήματος, Γεώργιος Δουκίδης και Ιωάννης Νικολάου. (Φεβρουάριος 2022).
  18. Το HR Professional φιλοξένησε άρθρο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αγγελικής Πουλυμενάκου με τίτλο «Η υιοθέτηση του ΑΙ στο HRM στην Ελλάδα». (Φεβρουάριος 2022).
  19. Η ενότητα «Γνώμη» της εφημερίδας Τα Νέα, φιλοξένησε άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «To Wordle και η ανοιχτότητα». (Φεβρουάριος 2022).
  20. Στο ρεπορτάζ με τίτλο "En Grece, le virage numerique des services publics" της δημοσιογράφου Μarina Rafenberg, στην εφημερίδα Le Monde, αναφορικά με την ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα, συμμετείχε ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης. (Φεβρουάριος 2022).
  1. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ενότητα "Business News" φιλοξένησε τις απόψεις του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη σε άρθρο με τίτλο «Μπροστά σε νέες προκλήσεις το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων το 2022». (Δεκέμβριος 2021).
  2. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, με τίτλο «Η αναβάθμιση του επιχειρηματικού μοντέλου της χώρας» δημοσιεύθηκε στην ενότητα «Οικονομία» της Καθημερινής. (Νοέμβριος 2021).
  3. Η ενότητα «Απόψεις» της Καθημερινής, φιλοξένησε άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη με τίτλο «Οι σύγχρονες προκλήσεις της ανώτατης εκπαίδευσης». (Νοέμβριος 2021).
  4. Άρθρο του Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου φιλοξένησε το HR Professional, με τίτλο «Το κύμα της μεγάλης φυγής», όπου αναλύτεται η νέα πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις και τα τμήματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη μετά Covid εποχή. (Νοέμβριος 2021).
  5. Άρθρο του Αναπληρωτή Καθηγητή Μανώλη Κρητικού, με τίτλο: «Το φθινόπωρο της παιδείας». δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κυριακής, στο ειδικό ένθετο «Νέες εποχές» και online στην ενότητα «Γνώμες». (Οκτώβριος 2021).
  6. Άρθρο του Καθηγητή Χρήστου Ταραντίλη, με τίτλο «Η αξία της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα» δημοσιεύθηκε στην ενότητα «Απόψεις» της Lifo. (Οκτώβριος 2021).
  7. Στην ενότητα «Πολιτική» του iefimerida.gr δημοσιεύθηκαν οι απόψεις του Καθηγητή Χρήστου Ταραντίλη σχετικά με την επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας, με τίτλο «Ταραντίλης: Η Ελλάδα διεκδικεί μια καλύτερη θέση στον χώρο της καινοτομίας». (Οκτώβριος 2021).
  8. Άρθρο του Καθηγητή Χρήστου Ταραντίλη, δημοσιεύθηκε στην ενότητα Γνώμες του Protagon.gr με τίτλο «Η επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας στα δημόσια ιδρύματα». (Σεπτέμβριος 2021).
  9. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, δημοσιεύθηκε στην ενότητα «Απόψεις» της Καθημερινής με τίτλο «Η αναπτυξιακή ευκαιρία της Θράκης». (Αύγουστος 2021).
  10. Άρθρο του Αναπληρωτή Καθηγητή Μανώλη Κρητικού δημοσίευσε το Βήμα Online στην ενότητα «Γνώμες» με τίτλο: «Πράσινη Οικονομία και Ψηφιακή Τεχνολογία». (Αύγουστος 2021).
  11. Στην ενότητα «Απόψεις» της Καθημερινής δημοσιεύθηκε το άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «Ο κρατικός παρεμβατισμός επιμένει». (Αύγουστος 2021).
  12. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  Καθημερινή με τίτλο «Στρατηγική και διακυβέρνηση για την επόμενη ημέρα». Το άρθρο είναι περίληψη του πρόσφατου ομώνυμου βιβλίου, με επιμέλεια των κ.κ. Γ. Δουκίδη και Κ. Μπαρδάκη, από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη. (Ιούλιος 2021).
  13. Συνέντευξη παραχώρησε ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης στο «ραδιοφωνικό κανάλι» 2045.gr, στο πλαίσιο της σειράς συνεντεύξεων Podcasts, με θέμα «Ανοιχτά δεδομένα: Το τοπίο στην Ελλάδα». (Ιούλιος 2021).
  14. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, δημοσιεύθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, με τίτλο  «Αλλάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της χώρας;». (Ιούνιος 2021).
  15. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μανώλης Κρητικός δημοσίευσε άρθρο στο Βήμα της Κυριακής 16 Μαΐου  2021 και στο ειδικό ένθετο «Νέες Εποχές» με τίτλο: «Η Ιστορία αναζητάει την αλήθεια της…»  (Μάιος 2021).
  16. Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Λεκάκος συμμετείχε στην εκπομπή Special Report, στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, και συζήτησε με τη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου για τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία Blockchain. Δείτε την εκπομπή στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3v333tC. (Μάιος 2021).
  17. Η εφημερίδα Τα Νέα δημοσιέυσε δύο άρθρα του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, με τίτλους «Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα και επιστημονική έρευνα» και «Καταναλωτές 2021: προβληματισμός και προοπτικές». (Μάρτιος 2021).
  18. Άρθρο του Αναπληρωτή καθηγητή Μανώλη Κρητικού δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής στο ειδικό ένθετο Νέες Εποχές με τίτλο: «Η αξία του μηδενός και το σχετικά τίποτα στην πολιτική». (Μάρτιος 2021).
  19. Άρθρο του Καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη, δημοσιεύθηκε στην ενότητα Οικονομία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τίτλο «Ανακατατάξεις στο λιανεμπόριο στο πρώτο εξάμηνο του 2021 λόγω της πανδημίας». (Φεβρουάριος 2021).
  20. Στην ενότητα Κοινωνία της Καθημερινής δημοσιεύθηκε το άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη με τίτλο «Δ. Σπινέλλης: Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες». (Φεβρουάριος 2021).
  21. Άρθρο του Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη δημοσιεύθηκε στην ενότητα Οικονομία της Καθημερινής, με τίτλο «Το άδηλο κέρδος των τεχνολογικών επενδύσεων». (Ιανουάριος 2021).