Για Μαθητές Λυκείου

Σε ποιούς απευθύνεται το ΤμήμαΜπροσούρα Τμήματος

Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1999 και εισήχθησαν για πρώτη φορά φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) απευθύνεται στους απόφοιτους λυκείου που αρίστευσαν στις πρόσφατες Πανελλήνιες εξετάσεις και:

  • θέλουν να σπουδάσουν διοίκηση επιχειρήσεων αλλά ταυτόχρονα να επικεντρωθούν σε νέες ειδικεύσεις όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο της στρατηγικής, των μεθόδων λήψης αποφάσεων, της επιχειρηµατικότητας, της καινοτοµίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, των αλγόριθµων και της διαχείρισης ανθρώπινου δυναµικού.

  • θέλουν να συνδυάσουν σύγχρονες τεχνολογίες και πληροφορική με τη στρατηγική, τη διοίκηση και την αναδιοργάνωση επιχειρήσεων και οργανισμών, ή

  • θέλουν να επικεντρωθούν στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα με έμφαση στο ηλεκτρονικό επιχειρείν

Η διαφοροποίηση και η πρωτοπορία του Τμήματος ΔΕΤ στηρίζεται στους παρακάτω παράγοντες:

  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε 5 σύγχρονες κατευθύνσεις/κύκλους σπουδών:
  1. Επιχειρησιακή Έρευνα & Επιχειρηματική Αναλυτική
  2. Διοίκηση Λειτουργιών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας
  3. Τεχνολογίες Λογισμικού & Ανάλυσης Δεδομένων
  4. Πληροφοριακά Συστήµατα & Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
  5. Στρατηγική, Επιχειρηματικότητα & Ανθρώπινοι Πόροι
  • 22 καθηγητές υψηλού επιπέδου με διεθνείς διακρίσεις και παγκόσμια ερευνητική εμπειρία με τους περισσότερους να έχουν διδακτορικό από τα 20 κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως ή και έχουν διδάξει σε πολύ καλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
  • Πρωτοποριακές εκπαιδευτικές πρακτικές όπως ο θεσμός της υποχρεωτικής 6μηνης πρακτικής άσκησης (που οδηγεί στην υψηλή απορροφητικότητα των αποφοίτων από την αγορά εργασίας), του επιβλέποντος καθηγητή, της συνεχούς αξιολόγησης των μαθημάτων και των καθηγητών από τους φοιτητές, της ηλεκτρονικής μάθησης, του οργανωμένου συλλόγου αποφοίτων, της διοργάνωσης του ετήσιου φοιτητικού συνεδρίου αλλά και άλλων εκδηλώσεων (π.χ. TEDxAUEB, YES), αλλά και συμμετοχή σημαντικού αριθμού φοιτητών του Τμήματος και διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • 7 μεταπτυχιακά προγράμματα (σε συνεργασία με άλλα τμήματα του ΟΠΑ) τα κορυφαία στο είδος τους στην Ελλάδα εκ των οποίων το MBA International είναι διεθνώς πιστοποιημένο από το AMBA, ενώ καλύπτουν κρίσιμους επιχειρηματικούς τομείς όπως Επιχειρηματική Αναλυτική (Business Analytics), Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση κ.λ.π. 
  • 1 εκπαιδευτικό και 7 ερευνητικά εργαστήρια με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και σημαντική δραστηριότητα (π.χ. εκπόνηση διεθνών ερευνητικών projects) σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα.
  • Διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα με το μεγαλύτερο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών (με 130 διδάκτορες από το 2002 έως και σήμερα) μεταξύ των Τμημάτων Διοίκησης και Οικονομίας στα Ελληνικά ΑΕΙ, με διεθνή ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα και ανταλλαγή πάνω από 50 φοιτητών ετησίως με Ευρωπαϊκά ΑΕΙ,  στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει ενημέρωση για το Τμήμα, στους ενδιαφερόμενους σχετικά με τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (210 8203804) με τον Καθηγητή Αδάμ Βρεχόπουλο τις ημέρες Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, και Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 και ώρες 13:00-15:00.

Επικοινωνία με την Γραμματεία του Τμήματος: στα τηλέφωνα 210 8203129, 210 8203139, 210 8203408, 210 8203110 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dmst@aueb.gr.


Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Αναπληρωτή Καθηγητή Ι. Νικολάου στην εκπομπή "Αναμενόμενα και Μη", στο Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ, όπου παρουσίασε το Τμήμα ΔΕΤ και μίλησε για τις διακρίσεις των μελών της κοινότητάς του.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ την Αναλυτική παρουσίαση του Τμήματος, όπως πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης για τις σπουδές στο ΔΕΤ και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει, με ομιλητές τους κκ Γιώργο Δουκίδη, Καθηγητή Τμήματος, Διευθυντή Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), Αδάμ Βρεχόπουλος Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος και Άρη Νότη, Oικονομολόγο, Εκπαιδευτικό, Αρχισυντάκτη του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ  και Μέλος του Κεντρικού ΔΣ της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών (22 Μαΐου 2020).