Για Μαθητές Λυκείου

Σε ποιούς απευθύνεται το ΤμήμαΜπροσούρα Τμήματος

Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1999 και εισήχθησαν για πρώτη φορά φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) απευθύνεται στους απόφοιτους λυκείου που αρίστευσαν στις πρόσφατες Πανελλήνιες εξετάσεις και:

 • θέλουν να σπουδάσουν διοίκηση επιχειρήσεων αλλά ταυτόχρονα να επικεντρωθούν σε νέες ειδικεύσεις όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο της στρατηγικής, των μεθόδων λήψης αποφάσεων, της επιχειρηµατικότητας, της καινοτοµίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, των αλγόριθµων και της διαχείρισης ανθρώπινου δυναµικού.

 • θέλουν να συνδυάσουν σύγχρονες τεχνολογίες και πληροφορική με τη στρατηγική, τη διοίκηση και την αναδιοργάνωση επιχειρήσεων και οργανισμών, ή

 • θέλουν να επικεντρωθούν στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα με έμφαση στο ηλεκτρονικό επιχειρείν

Η διαφοροποίηση και η πρωτοπορία του Τμήματος ΔΕΤ στηρίζεται στους παρακάτω παράγοντες:

 • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε 5 σύγχρονες κατευθύνσεις/κύκλους σπουδών:
 1. Διοίκηση Λειτουργιών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας

 2. Επιχειρησιακή Έρευνα & Επιχειρηματική Αναλυτική

 3. Πληροφοριακά Συστήµατα & Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

 4. Στρατηγική, Επιχειρηματικότητα & Ανθρώπινοι Πόροι

 5. Τεχνολογίες Λογισμικού & Ανάλυσης Δεδομένων

 • 22 καθηγητές υψηλού επιπέδου με διεθνείς διακρίσεις και παγκόσμια ερευνητική εμπειρία με τους περισσότερους να έχουν διδακτορικό από τα 20 κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως ή και έχουν διδάξει σε πολύ καλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού
 • Πρωτοποριακές εκπαιδευτικές πρακτικές όπως ο θεσμός της υποχρεωτικής 6μηνης πρακτικής άσκησης (που οδηγεί στην υψηλή απορροφητικότητα των αποφοίτων από την αγορά εργασίας), του επιβλέποντος καθηγητή, της συνεχούς αξιολόγησης των μαθημάτων και των καθηγητών από τους φοιτητές, της ηλεκτρονικής μάθησης, του οργανωμένου συλλόγου αποφοίτων,της διοργάνωσης του ετήσιου φοιτητικού συνεδρίου αλλά και άλλων εκδηλώσεων (π.χ. TEDxAUEB, Y.E.S.).
 • 8 μεταπτυχιακά προγράμματα (σε συνεργασία με άλλα τμήματα του ΟΠΑ) τα κορυφαία στο είδος τους στην Ελλάδα εκ των οποίων το MBA International είναι διεθνώς πιστοποιημένο από το AMBA, ενώ καλύπτουν κρίσιμους επιχειρηματικούς τομείς όπως Επιχειρησιακή Αναλυτική (Business Analytics), Διεθνής Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση, Heritage Management κ.λ.π. 
 • Διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα με το μεγαλύτερο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών (με 90 διδάκτορες τα τελευταία 10 χρόνια)  μεταξύ των Τμημάτων Διοίκησης και Οικονομίας στα Ελληνικά ΑΕΙ, με διεθνή ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα και ανταλλαγή πάνω από 50 φοιτητές ετησίως με Ευρωπαϊκά ΑΕΙ,  στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας παρέχει ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους σχετικά με τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων. Αναλυτικά:

Υπεύθυνο μέλος ΔΕΠ: Αναπληρωτής Καθηγητής Αδάμ Βρεχόπουλος - τηλ. επικοινωνίας: 210-8203804

Διεύθυνση Γραφείου: Πατησίων 95, 3ος όροφος (έναντι κεντρικού κτιρίου ΟΠΑ)

Ημέρες/ώρες επικοινωνίας:

 • Τετάρτη 11/7: 16:30-17:30 & 18:30-20:30
 • Πέμπτη 12/7: 10:00-13:00
 • Παρασκευή 13/7: 10:00-13:00
 • Δευτέρα 16/7: 10:00-13:00

Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Αναπληρωτή Καθηγητή Ι. Νικολάου στην εκπομπή "Αναμενόμενα και Μη", στο Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ, όπου παρουσίασε το Τμήμα ΔΕΤ και μίλησε για τις διακρίσεις των μελών της κοινότητάς του.