Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 16ου ΦΣΔΕΤ

 17/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 16ο Φοιτητικό Συνέδριο ΔΕΤ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τόσο της φοιτητικής όσο και της ερευνητικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε το 16ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΦΣΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), με θέμα «Management & AI : Deep Learning in Reinventing Business Process Optimization».

Περισσότεροι από 200 καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές παρακολούθησαν τις εργασίες του ΦΣΔΕΤ, στο πλαίσιο του οποίου αναδείχθηκαν οι εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), με έμφαση στις εφαρμογές της στο σύγχρονο επιχειρείν.

Στο χαιρετισμό του, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος, Διομήδης Σπινέλλης, έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του θεσμού και παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους αλλάζει η Διοίκηση με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και τη χρησιμότητα των νευρωνικών δικτύων.

Στην κεντρική ομιλία, ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΟΠΑ, Δαμιανός Χατζηαντωνίου, παρουσίασε τα ζητήματα των Big Data και Analytics, με έμφαση στις τεχνολογικές προκλήσεις και πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να διαχειριστούν και αναλύσουν το σύνολο των δεδομένων τους.  Ταυτόχρονα, έθιξε και μη-τεχνολογικά θέματα όπως η ιδιωτικότητα, η καινοτομία και τα δεδομένα και η επιχειρηματική στοχοθεσία.

Ακολούθησε το κεντρικό πάνελ με τους Ιωάννη Νικολακόπουλο, Συνιδρυτής της Code.hub, ο οποίος εστίασε στον τρόπο που η πληθώρα των δεδομένων στη σύγχρονη εποχή επηρεάζει την αγορά εργασίας και στο ποιες δεξιότητες απαιτούνται προκειμένου να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι στις ανάγκες που προκύπτουν, Σταύρο Βάσσο, ΑΙ Arcitect και Συνιδρυτής της Helvia, που αναφέρθηκε στους ψηφιακούς βοηθούς και στο πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, Ιωάννη Γκέκα, ανώτερος διευθυντής στο Advanced analytics Athens CoE, του τομέα digital division της Accenture, με την ομιλία του για την πορεία της έννοιας της τεχνητής νοημοσύνης και τις περιπτώσεις χρήσης της από επιχειρησιακή σκοπιά και ο Σεραφείμ Κατσικάς, CTO της Metis, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο Smart Shipping.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν 26 επιστημονικές εργασίες του συνεδρίου, σε σύγχρονα ερευνητικά θέματα της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Η εργασία των Α. Γαϊτανάρου και Ι. Νικολάου με θέμα «Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης και Αξιολόγηση Υποψηφίων στο πλαίσιο της Επιλογής Προσωπικού», αναδείχθηκε ως η δημοφιλέστερη.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 8 workshops των εταιρειών Hetia, για τις βέλτιστες και τις κακές πρακτικές στο πλαίσιο της επαγγελματικής συμπεριφοράς, Allcancode, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν μία εφαρμογή AI, 100mentors, για τη χρήση του AI στην πλατφόρμα τους και τον τρόπο βελτίωσης της, College Link, για την κατάλληλη προετοιμασία μίας επαγγελματικής συνέντευξης, Sentio Solutions, για τη χρήση του AI στην ερμηνεία των συναισθημάτων, Upstream, για την ανάδειξη του τρόπου πραγματοποίησης ασφαλών εσόδων μέσω των «ψηφιακών εξισώσεων» και των οργανισμών Thinkbiz σχετικά με το AI και τη χρήση του στο Human Resources Management και Social Hackers, με την παρουσίαση ενός project που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.

Στην τελευταία ενότητα ομιλιών, ο Ιωάννης Παπίδης, Chief technology officer της Κωτσόβολος, παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος του retail στη ψηφιακή εποχή και την ανάγκη να προσαρμοστεί με ευελιξία στα νέα δεδομένα, και ο Στέλιος Νικολιδάκης ο οποίος μετέφερε τη δική του εμπειρία από την επίδραση των αλγορίθμων στη λειτουργία της δημοφιλούς πλατφόρμας ΥouTube.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανανέωση της συνάντησης της επιστημονικής κοινότητας του Τμήματος στο 17ο Επιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο το 2020!

Τη διοργάνωση του ΦΣΔΕΤ υποστήριξαν οι χορηγοί επικοινωνίας: BusinessNews.gr, COMToday, Όμιλος Ναυτεμπορική,Τα Φοιτητικά Νέα,Skywalker.gr και Stentoras.gr, οι εταιρείες ΕΕΔΕ,Κωτσόβολος, Το Κουλούρι του Ψυρρή, Global, Hetia, Nestle,PepsiCo, Pwc, Thinking ( C)up, TYCO, Uniqko,καθώςκαι οι στρατηγικοί συνεργάτες Code.Hub, StartupGrindAthens, TEDxAUAthens,Β!zrupt, TEDxNTUA, CollegeLink, CityCampus, Thinkbiz, Eestec, BusinessReviewGreece, UniversityOpportunities.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site του Συνεδρίου καθώς και τα προφίλ στα socialmedia  (Instagram και Facebook)