Βράβευση στο Social Impact Award 2014

Ανάμεσα στα τρία καλύτερα projects αναδείχθηκε η ιδέα της ομάδας Blood-e στην οποία συμμετείχαν φοιτητές του Τμήματος, στα πλαίσια του διαγωνισμού Social Impact Award 2014.

Last updated: 27/05/2014

Ανάμεσα στις 3 ομάδες που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό Social Impact Award 2014, ήταν και το Blood-e, μία ιδέα που προήλθε από τη Ναταλία Κρίτσαλη, δευτεροετή φοιτήτρια του τμήματος ΔΕΤ και την Ναταλία Μπουγαδέλλη, πρωτοετή φοιτήτρια σκηνοθεσίας του NYU. Η ομάδα συμπληρώνεται από τον Αλέξανδρο Λάττα, πρωτοετή φοιτήτη του ΔΕΤ, τον Δημήτρη Τσαγκαράκη 4οετή φοιτητή του τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ, την Βικτωρία Μουζάκη και των Φώτη Κατσιγιάννη που επίσης φοιτούν στο πρώτο έτος του ΔΕΤ.

Το Blood-e είναι μία κοινωνική επιχείρηση με βασική υπηρεσία την άμεση ειδοποίηση των πιθανών εθελοντών αιμοδοτών για την ανάγκη μετάγγισης αίματος, αιμοπεταλίων ή μυελού στα νοσοκομεία μέσω μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Στόχος μας δεν είναι μόνο η άμεση κάλυψη της ανάγκης, αλλά οργάνωση του συστήματος αιμοδόσιας με μέριμνα για την ασφάλεια των εθελοντών αιμοδοτών και των ασθενών, η κοινωνική αφύπνηση των πολιτών και ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού.

Αυτή τη στιγμή το Blood-e βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης του prototype και ανάπτυξη της εφαρμογής και της ιστοσελίδας.

Η ιδέα έχει επίσης βραβευτεί το 2012 στο Ennovation Junior που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Θερμές ευχαριστίες από την ομάδα και στον Επικ. Καθηγητή του Τμήματος κο Γ. Λεκάκο, ο οποίος βοήθησε στο τεχνικό κομμάτι της ιδέας.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://socialimpactaward.gr/winners/