Βράβευση Job-Pairs

Αργυρό βραβείο για το Job-Pairs στην κατηγορία Innovation in HR στα πλαίσια του διαγωνισμού HR Excellence Awards απένειμε το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ).

Last updated: 16/10/2014

To Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων βραβεύει κάθε χρόνο αξιόλογες προσπάθειες στο χώρο του Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσω του διαγωνισμού HR Excellence Awards και την αξιολόγηση ανεξάρτητων κριτών. Φέτος απένειμε το αργυρό βραβείο στο Job-Pairs στην κατηγορία Innovation in HR (http://www.tovima.gr/finance/finance-business/article/?aid=641083) στην διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Intercontinental Hotel την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.

Το Job-Pairs είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία mentoring που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο την δράση της μετά από πρωτοβουλία των Αναπληρωτών Καθηγητών του ΟΠΑ, Ιωάννη Νικολάου (ΔΕΤ) και Μαρίας Βακόλα (Μ&Ε) οι οποίοι και συντονίζουν μια ομάδα 40 περίπου εθελοντών από διαφορετικούς χώρους/ιδρύματα.

Η πρωτοβουλία αυτή σχεδιάστηκε για να βοηθήσει άτομα που αναζητούν εργασία να μεταβούν επιτυχημένα στην αγορά εργασίας. Πως; Κάνοντας τη σύνδεση τους με στελέχη του κλάδου όπου επιθυμούν να απασχοληθούν. To στέλεχος με εργασιακή εμπειρία (mentor), αποδέχεται να εμπλακεί σε 4 συναντήσεις με τον υποψήφιο για εύρεση εργασίας (mentee), προκειμένου να ανταλλαγούν εμπειρίες και να προσφέρει καθοδήγηση για την επιτυχημένη μετάβαση του δεύτερου στην αγορά εργασίας. Στόχος του Job-Pairs είναι να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές και να δοθεί μία ώθηση στα άτομα που αναζητούν εργασία. Από την άλλη πλευρά δίνεται η ευκαιρία δράσης από τους επαγγελματίες κάθε χώρου σε μία περίοδο που όλοι μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας σε αυτούς που τις χρειάζονται. Πρέπει να τονίσουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι ΑΠΟΛΥΤΑ δωρεάν και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ για όλους τους εμπλεκόμενους (mentors, mentees, επιχειρήσεις αλλά και την ομάδα του Job-Pairs).

Περισσότερες πληροφορίες για το Job-Pairs μπορείτε να βρείτε εδώ, ή και να λάβετε μέρος στην πρώτη μας ανοιχτή εκδήλωση (https://www.eventora.com/el/Events/job-pairs) στις 30 Οκτωβρίου 2014 στο Innovathens, Γκάζι.