Διαγωνισμός ιδεών Students Act

Η ΜΟ.Κ.Ε ΟΠΑ και η Δ.Α.ΣΤΑ ΟΠΑ συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό ιδεών Students Act σστο πλαίσιο του συνεδρίου TEDxAUEB για τη βελτίωση της ζωής στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Last updated: 24/01/2013

Το TEDxAUEB αποτελεί το πρώτο TEDx συνέδριο που θα λάβει χώρα σε Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα μας, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου θα γνωστοποιηθεί σε επόμενη ανακοίνωση. Με θέμα "Επαναπροσδιορίζοντας την Πραγματικότητα", σκοπός του συνεδρίου είναι να προβάλει ιδέες που άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού και έκαναν τη διαφορά, ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Επιπλέον, σκοπός του TEDxAUEB είναι να εισάγει το νεανικό κοινό του στην αλλαγή προοπτικής των πραγμάτων που βιώνουμε καθημερινά και να δώσει το έναυσμα για δράση και αξιοποίηση των ευκαιριών που οι παρούσες συνθήκες δημιουργούν για τη γενιά μας. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκε ο διαγωνισμός Students Act, με ιδέες οι οποίες αξίζει να πραγματοποιηθούν.

Το Students Act έχει ως σκοπό να προσφέρει στους φοιτητές του ΟΠΑ την ευκαιρία να εκφράσουν τις αλλαγές που θα ήθελαν να συντελεστούν για τη βελτίωση της φοιτητικής τους ζωής, αλλά και της φοιτητικής κοινότητας γενικότερα, μέσα από βιώσιμες πρωτοβουλίες, οι οποίες, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου, θα υλοποιηθούν μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός θα λειτουργήσει σε 2 φάσεις. Στην πρώτη που λήγει στις 17 Φεβρουαρίου 2013, οι φοιτητές καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.studentsact.tedxaueb.com) και στη συνέχεια να συμπληρώσουν το action plan που θα τους σταλεί μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσής του. Στη συνέχεια, ιδέες και προτάσεις θα αξιολογηθούν από μια κριτική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τις 10 καλύτερες που θα παρουσιαστούν στον χώρο του συνεδρίου TEDxAUEB, ενώ οι 3 καλύτερες που θα αναδειχτούν έπειτα και από ηλεκτρονική ψηφοφορία από το κοινό, θα παρουσιαστούν πάνω στη σκηνή του συνεδρίου υπό μορφή pitching (3λεπτη παρουσίαση) και θα προχωρήσουν προς υλοποίηση.

Ο διαγωνισμός Students Act συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας ΟΠΑ (Δ.Α.ΣΤΑ ΟΠΑ) και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΟΠΑ (ΜΟ.Κ.Ε ΟΠΑ), τόσο στο κομμάτι της υλοποίησης του διαγωνισμού όσο και της πραγματοποίησης των ιδεών. "Ως υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας, καλούμε και εμείς από την πλευρά μας όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, συμμετέχοντας στο TEDxAUEB StudentsAct, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τα προβλήματα του ΟΠΑ, αλλά και να «προσπεράσουν» τις όποιες δυσκολίες αναδεικνύοντας νέες ευκαιρίες και προοπτικές που διανοίγονται για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο", δηλώνει ο Βλάσης Κοροβήλος από τη Δ.Α.ΣΤΑ ΟΠΑ.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: www.tedxaueb.com, www.studentsact.tedxaueb.com, www.facebook.com/TEDxAUEB