Διημερίδα "Ερευνώ-Καινοτομώ-Επιχειρώ"

4-5 Μαΐου 2012
Οι Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και του ΟΠΑ διοργανώνουν διημερίδα με ειδικούς από τον Βελγικό οργανισμό Spin-Off Kwadraat

Last updated: 26/04/2012

Οι Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν διημερίδα με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ενθάρρυνση νέων ερευνητών στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης. Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες από τον Βελγικό οργανισμό SO Kwadraat, ο οποίος αποτελεί πρότυπο υποστήριξης και ανάπτυξης τεχνοβλαστών και επιδεικνύει ιδιαίτερα επιτυχημένα αποτελέσματα.

Α. Αντικείμενο Διημερίδας:

1η Ημέρα (4 Μαΐου 2012)

Μεταφορά τεχνογνωσίας των στελεχών της SO Kwadraat σε στελέχη των Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη νέων επιστημόνων (coaching process) για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων και την ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης

2η Ημέρα (5 Μαΐου 2012)

Παρουσίαση περιπτώσεων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν με την υποστήριξη της SO Kwadraat, δικτύωση με ερευνητές – επιχειρηματίες που βίωσαν την εμπειρία της ίδρυσης μιας επιχείρησης και διενέργεια συνεδριών σε μικρές ομάδες.

Β. Συμμετοχή

  • Η 1η ημέρα απευθύνεται στα στελέχη των ΜοΚΕ ΑΕΙ και AΤΕΙ.
  • Η 2η ημέρα απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, υποψήφιους και νέους διδάκτορες οι οποίοι βλέπουν με ενδιαφέρον την επιχειρηματική δραστηριότητα ως μια προοπτική σταδιοδρομίας και ενδεχομένως έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται σε μα επιχειρηματική τους ιδέα.

Τη 2η ημέρα μπορούν να παρακολουθήσουν και τα στελέχη των ΜοΚΕ καθώς και μέλη ΔΕΠ που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας.

Γ. Πληροφορίες – Εγγραφές

Η διημερίδα θα λάβει χώρα στις 4 & 5 Μαϊου 2012 στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα - χάρτης)

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας μπορείτε να αναζητήσετε στους διαδικτυακούς τόπους των ΜοΚΕ ΕΜΠ (www.mke.ntua.gr) και ΟΠΑ (www.mke.aueb.gr).

Το πρόγραμμα της διημερίδας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε τη διημερίδα πατήστε εδώ.

Η Διημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας.