Εκδήλωση: "H Wikipedia στα Ελληνικά"

5 Φεβρουαρίου 2012
Η ΕΕΛ/ΛΑΚ διοργανώνει εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση στο Αμφιθέατρο 9.84 & Αίθουσα Δ10 Κωστής Παλαμάς στη "Τεχνόπολις" στο Γκάζι στις 11:00.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, www.ellak.gr) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την δημιουργία ανοικτού εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου για την εκπαίδευση, διοργανώνει σε συνεργασία με την “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση στο Γκάζι, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 πμ. (στις αίθουσες: “Αμφιθέατρο 9.84” και “Αίθουσα Δ10 Κωστής Παλαμάς”), με τίτλο: “H Wikipedia στα ελληνικά: από το beta στο ωμέγα”.

Η εκδήλωση “H Wikipedia στα ελληνικά: από το beta στο ωμέγα” αποτελεί ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου και συζήτησης για τα θέματα που προέκυψαν από τα σχόλια του κοινού κατά τη διάρκεια της καμπάνιας στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα (go.mywikipedia.gr, facebook.com/mywikipediagr, twitter.com/mywikipedia). Οι χρήστες του διαδικτύου και της Βικιπαίδειας έθιξαν και ανέδειξαν θέματα και προβληματισμούς που οργανώθηκαν σε 3 ενότητες-πάνελ της εκδήλωσης που φιλοξενεί η συνοδιοργανώτρια “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις της. Αυτά είναι:

  • Αξιοπιστία και Χρησιμότητα της Wikipedia
  • Ανοικτό Περιεχόμενο - Ανοικτή Γνώση - Ανοικτή Κοινωνία
  • Ανάπτυξη, Παιδεία, Πολιτισμός και Wikipedia

Μετά την ολοκλήρωση των πάνελ, θα ακολουθήσουν επιμέρους συζητήσεις για ανάπτυξη δράσεων:

  • στην Ακαδημαϊκή κοινότητα
  • στην Εκπαιδευτική κοινότητα
  • στους Δήμους και την Περιφέρεια

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει Εργαστήριο Εξοικείωσης με την Wikipedia, όπου θα γίνει εισαγωγή στη συγγραφή και επιμέλεια άρθρων στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για λόγους καλύτερης διαχείρισης των χώρων, παρακαλούμε να δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση στη σχετική φόρμα.
http://go.eellak.gr/wpel

Το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα δημοσιευτούν στο go.mywikipedia.gr

Δελτίο Τύπου