Επιτυχίες σε Βραβεία Επιχειρηματικότητας

Στο 1ο Κύκλο του Προγράμματος Viva Nest - an IDEA in Fintech που οργάνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, ο Όμιλος Viva Wallet και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ, το πρώτο βραβείο κέρδισαν οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας:  Αναστασία Γρίβα και Λέων Γαβαλάς. Η επιχειρηματική τους ιδέα είναι μία ολοκληρωμένη λύση μάρκετιγκ που περιλαμβάνει εφαρμογή σε κινητό και αξιοποιεί τεχνολογίες IoT, για να ανακαλύπτουν οι καταναλωτές δώρα και πόντους ανταμοιβής απο αγαπημένα brands και καταστήματα, στα σημεία που επισκέπτονται. Το βραβείο συνοδεύτηκε και με χρηματικό έπαθλο 10000€ απο το Ίδρυμα Ι. Λάτση. Στο πρόγραμμα/διαγωνισμό, που διήρκησε 6 μήνες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 104 νέοι, σχηματίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν 22 ομάδες, 8 απο τις οποίες προχώρησαν στην τελική φάση.

Ο Λευτέρης Αραπάκης, φοιτητής του ΔΕΤ, πήρε το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα για τον φοιτητικό διαγωνισμό Global Student Entrepreneurs Awards (GSEA) που διοργανώνει το Entrepreneurs' Organization. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Φρανκφούρτη 27-29 Απριλίου 2017 διεκδικώντας με άλλους 50 φοιτητές-καινοτόμους επιχειρηματίες απο όλο τον κόσμο έπαθλα και παροχές συνολικής αξίας 400.000$. Ο κ. Αραπάκης ειναι ιδρυτής της βραβευμένης καινοτόμου εταιρίας Enaleia, η πρώτη σχολή για την επαγγελματική αλιεία στην Ελλάδα.

Στον δεύτερο Πανελλήνιο διαγωνισμό Start-up/Scale-up απέσπασαν βραβεία οι παρακάτω start-ups που συμμετέχουν οι φοιτητές του ΔΕΤ:

  • Δημήτρης Φρουζής, μέλος της εταιριάς Longevity Diet Foods που πήρε το βραβείο Καινοτόμο Προϊόν. Η Longevity ειναι μια νέα καινοτόμος εταιρία βιοτεχνολογίας που φέρνει μια εντελώς νέα γενιά 100% φυσικών προϊόντων διατροφής, σούπερ γευστικών, με βιολειτουργικές ιδιότητες και οφέλη για τη υγεία του ανθρώπου.
  • Χριστίνα Χανιωτάκη, μέλος της εταιριάς Doobbear που πήρε το βραβείο Καινοτόμος Υπηρεσία. Η Doobbear είναι το πρώτο Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο όπου μπορείς να καταγράψεις την φωνή σου και να στείλεις ένα ηχητικό μήνυμα στους φίλους σου (audio social network).