Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

28 Ιουνίου-12 Ιουλίου 2012
Για 3η συνεχή χρονιά το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ διοργανώνει το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Program)

Last updated: 22/05/2012

Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program) είναι το πρώτο θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου.

Διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως στόχο να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου στη δόμηση ενός επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου (κυρίως Β’ και Γ’ τάξης), είτε φοιτούν σε Ενιαίο Λύκειο είτε σε ΙΒ, με επάρκεια στην Αγγλική γλώσσα, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών που θέλει να ακολουθήσει ένας μαθητής (διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, πολυτεχνικές σχολές, νομική, ιατρική κλπ.), η συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων του/της ως μελλοντικoύ στελέχους μίας επιχείρησης, οργανισμού ή δημιουργού μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα τους δώσει επιπλέον ένα χρήσιμο πιστοποιητικό.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα από ακαδημαϊκούς διδάσκοντες και ομιλίες από προσκεκλημένους επιχειρηματίες, επίσκεψη σε εταιρία, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και επεξεργασία και ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου μίας νέας επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για μία δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύονται οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 350€. Ωστόσο, κάθε χρόνο εταιρείες (όπως οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, EFG Eurobank Ergasias, Nestlé Ελλάς ΑΕ, Ernst & Young κ.ά.) υποστηρίζουν οικονομικά το πρόγραμμα, χορηγώντας υποτροφίες σε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων με βάση την επίδοση σε ειδικές εξετάσεις. Πρόκειται για τεστ δεξιοτήτων που αξιολογεί την αναλυτική ικανότητα του μαθητή σε μαθηματικό και λεκτικό επίπεδο (τύπου GMAT).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 25/6/2012 στον 8ο όροφο του κτιρίου Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από Πέμπτη 28/6/2012 μέχρι και Πέμπτη 12/7/2012, 9:00 πμ – 5:00 μμ.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 15/6/2012. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες για την ώρα διεξαγωγής της εξέτασης θα ανακοινωθούν σύντομα. Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε στη διαδικασία, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο yes@aueb.gr ή στα τηλέφωνα 210-8203677, 210 8203731

Περισσότερα: http://www.yes.aueb.gr/