Φοιτητικός Διαγωνισμός "Νίκος Αναλυτής"

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προκήρυξε τον πρώτο φοιτητικό διαγωνισμό με κύριο θέμα "Ο ρόλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο επιχειρείν".

Last updated: 19/02/2014

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους νέους και ιδιαίτερα στους μελλοντικούς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων να ασχοληθούν με τις πολύπλευρες διαστάσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ), προκήρυξε τον πρώτο φοιτητικό διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας για την ΕΚΕ. Κύριο θέμα του φετινού διαγωνισμού θα είναι “Ο ρόλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο επιχειρείν” στους κλάδους τουρισμού, ναυτιλίας και αγροτο-διατροφής.

Μέσω του διαγωνισμού, ομάδες 3-4 πανεπιστημιακών φοιτητών προ/μεταπτυχιακών προγραμμάτων, των οποίων οι επιστημονικές δραστηριότητες (π.χ. έρευνα, διδασκαλία, σεμινάρια κ.λπ.) περιλαμβάνουν την ΕΚΕ, καλούνται να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, στο διάλογο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τις αξίες που προϋποθέτει η εφαρμογή της ΕΚΕ στην πράξη.

Ο διαγωνισμός λήγει την 28η Μαρτίου 2014.

Οι νικητές των τριών πρώτων βραβείων θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων, που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο τον Μάιο του 2014.

Ο διαγωνισμός φέρει το όνομα του επί σειρά ετών αείμνηστου προέδρου του Δικτύου, Νίκου Αναλυτή, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ιδέα της ένταξης της ΕΚΕ στη διδακτέα ύλη της εκπαίδευσης και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και η αίτηση συμμετοχής / πρότυπο υποβολής παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας www.csrhellas.gr.

Αφίσα Διαγωνισμού