1ο βραβείο στον JA Start Up 2018

Η ομάδα με το όνομα CargOps η οποία αποτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Βασίλη Γεωργόπουλο, Νίκο Δουρελιάδη, Παναγιώτη Καζαντζή και Ευάγγελο Ποταμιάνο με επιστημονικό σύμβουλο, τον Καθηγητή Χρήστο Ταραντίλη, ήταν η νικήτρια ομάδα του φοιτητικού διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας JA Start Up, που διοργάνωσε και φέτος το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Η ομάδα πέραν του ειδικού επαίνου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe Εnterprise Challenge 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018.

Οι φοιτητές του Τμήματος παρουσίασαν μια λύση που αξιοποιεί τις καινοτομίες της τεχνολογίας Internet of Things και λαμβάνει υπόψη την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση και διασφάλιση των συνθηκών μεταφοράς των εμπορικών container στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζεται με την ανάπτυξη υποδομής για τη λήψη δεδομένων από αισθητήρες και εξαγωγή analytics ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος κατά τη μεταφορά. Την καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα για τον πλήρη έλεγχο των εμπορικών κοντέινερ κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους σχεδίασαν και δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος "Ψηφιακή καινοτομία και επιχειρηματικότητα" με διδάσκοντες τους Καθ. Γεώργιο Ι. Δουκίδη και Δρ. Σταύρο Λουνή.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν ακόμη οι ομάδες Event-or που αποτελείται από 3 φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2η θέση) και R-BOOST του ανεξάρτητου συλλόγου σποφοίτων του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων που αποτελείται από δύο φοιτητές του ΕΜΠ (3η θέση).

Στη τελική φάση του διαγωνισμού έλαβαν μέρος δώδεκα ομάδες φοιτητών από κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας με πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες για start-up εταιρείες. Πιο συγκριμένα οι ομάδες προήλθαν από φοιτητές των: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμπραξη φοιτητών από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και σύμπραξη φοιτητών του Συλλόγου Αποφοίτων (Alumni) του ΣΕΝ/JA Greece.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΕΝ/JA Greece είναι μέλος του παγκόσμιου, μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας -από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο- σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.