22ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Economia

Η Οικονομική Επιθεώρηση και το Economia Winners Alumni διοργανώνουν τον 22ο Φοιτ. Διαγωνισμό economia με θέμα: "Restarting GREECE: Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας".

Last updated: 11/01/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22ος economia ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Restarting GREECE: Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Με σύνθημα Restarting Greece ξεκινάει φέτος δυναμικά ο διαγωνισμός που έγινε θεσμός από την Οικονομική Επιθεώρηση καθώς φέτος συνδιοργανώνεται από τους νικητές όλων των προηγούμενων ετών (από το 1994 έως σήμερα) τους Economia Winners Alumni!

Όραμα του 22ου economia φοιτητικού διαγωνισμού να συνεχίσει να αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα εξέλιξης νέων ατόμων και έκφρασης ιδεών, προσαρμοζόμενος στις προκλήσεις της μοντέρνας εποχής, ενώ σκοπός του είναι η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαϊκή θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.

Το θέμα στο οποίο θα διαγωνισθούν φέτος οι υποψήφιοι είναι "Restarting Greece: Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας".

Οι διαγωνιζόμενοι διαλέγουν και γράφουν εργασία 2.000 λέξεων σε ένα από τα τρία θέματα:

  1. Βιομηχανία: αποκέντρωση και έξυπνη ανάπτυξη (νέες τεχνολογίες),
  2. Clustering: δημιουργία και προώθηση επιχειρησιακών δικτύων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή ή /και δευτερογενή τομέα
  3. Διευκόλυνση του επιχειρείν από το δημόσιο τομέα.

Η βαθμολόγηση των εργασιών γίνεται από την επιτροπή η οποία αποτελείται από τον κύριο Γεώργιο Δουκίδη, καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, την κυρία Νέλλη Τζάκου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας και ειδικό σύμβουλο τον κύριο Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη, ενώ η τελετή της απονομής των βραβείων προγραμματίζεται για τoν Ιούνιο.

Φέτος ο διαγωνισμός συνεχίζει όπως και πέρισυ να παρέχει δωρεάν mentoring ενώ πλούσια δώρα αναμένουν τους νικητές!

Η ημ/νία λήξης υποβολής εργασιών είναι στις 31 Μαρτίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.economia.gr και στο facebook#22economia

Αφίσα Διαγωνισμού
Παρουσίαση Διαγωνισμού