Επιτυχής εκπαίδευση στην πλατφόρμα Salesforce

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται με επιτυχία η εκπαίδευση φοιτητών του ΔΕΤ στην πλατφόρμα της Salesforce

Για 6η συνεχή χρονιά προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολούθησαν επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην πλατφόρμα της Salesforce, του παγκόσμιου ηγέτη στο CRM. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 700 προπτυχιακοί και 300 μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται απευθείας στην εκπαιδευτική πλατφόρμα της εταιρείας, το Salesforce Trailhead.

Στόχος του σχετικού μαθήματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τεχνολογία» του Τμήματος ΔΕΤ, που διδάσκει ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Δουκίδης, είναι η άμεση προετοιμασία των φοιτητών για την απαιτητική αγορά εργασίας του ψηφιακού μέλλοντος. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων στις τεχνολογίες Salesforce στα εργαστήρια του μαθήματος παρέχει στους φοιτητές του ΟΠΑ ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενισχύοντας παράλληλα τη σχέση μεταξύ της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας. Οι συμμετέχοντες φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην κορυφαία πλατφόρμα CRM στον κόσμο και να γίνουν μέλη της παγκόσμιας κοινότητας του Trailhead, συμβάλλοντας στη διεύρυνση του οικοσυστήματος της Salesforce στην Ελλάδα.

Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, 12 φοιτητές έχουν λάβει πιστοποιήσεις, όπως Certified Salesforce Administrator, Salesforce Certified Business Analyst, Salesforce Certified Marketing Cloud Administrator, Salesforce Certified Marketing Cloud Email Specialist, Salesforce Certified Platform Developer I, Salesforce Certified Platform App Builder Certification, Salesforce Certified Sales Cloud Consultant. Επιπλέον, εκατοντάδες φοιτητές έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία capstone projects υπό τη μορφή superbadge credentials, έχοντας συνολικά αποκτήσει πάνω από 500 τέτοιες πιστοποιήσεις (Business Administrator Specialist, Lightning Experience Reports & Dashboards Specialist, Security Specialist, Selling with Sales Cloud Specialist, κ.ά.). Αρκετοί απόφοιτοι του τμήματος απασχολούνται ήδη ως εξειδικευμένοι σύμβουλοι CRM στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο στη Salesforce όσο και σε εταιρείες όπως η Accenture, η Aqurance, η Motor Oil και η PwC.

«Η πλατφόρμα Salesforce αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων σε διεθνές επίπεδο, αλλά και ένα από τα πιο καινοτόμα συστήματα εκμάθησης πληροφοριακών συστημάτων και απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων. Για το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Salesforce αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συνδέοντας αρμονικά την ακαδημαϊκή γνώση με τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας», αναφέρει ο υπεύθυνος καθηγητής των πρακτικών εργαστηρίων Salesforce για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, Δρ. Χρήστος Λάζαρης.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επέλεξε να συμπεριλάβει την εκπαίδευση στην πλατφόρμα της Salesforce στο πρόγραμμα σπουδών του. Το ΟΠΑ είναι ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και διακρίνεται για τον συνδυασμό της ακαδημαϊκής αριστείας με τις πραγματικές επαγγελματικές δεξιότητες που απαιτεί η αγορά. Κατέχει την πρώτη θέση στην τοποθέτηση αποφοίτων Salesforce στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους ένα πολύτιμο εργαλείο που συνδέεται με μια δημοφιλή κι επιτυχημένη καριέρα», δήλωσε ο κ. Μάριος Παπαγεωργίου, Account Executive Enterprise Corporate Sales, Mediterranean Region της Salesforce και απόφοιτος του ΟΠΑ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των σχετικών μαθημάτων, στελέχη της εταιρείας αλλά και των συνεργατών της, όπως οι Deloitte, KPMG, NetU και PwC, επισκέπτονται το Πανεπιστήμιο και μιλούν στους φοιτητές για θέματα που σχετίζονται με την πλατφόρμα και την επαγγελματική σταδιοδρομία που συνδέεται με το οικοσύστημα της Salesforce.

Περισσότεροι από 140 προπτυχιακοί και πάνω από 100 μεταπτυχιακοί φοιτητές αναμένεται να εκπαιδευτούν στο Trailhead το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Μέσω του προγράμματος, η Salesforce και το ΟΠΑ στοχεύουν στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της χώρας σε κόμβο ταλέντων τεχνολογίας για ολόκληρη την περιοχή EMEA, καθώς η ζήτηση για πιστοποιημένους Salesforce Administrators στην αγορά αυξάνεται συνεχώς.