Παρουσίαση αποτελέσματων Future Unfold

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής, ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης παρουσίασε τα αποτελέσματα μεγάλης πανελλήνιας έρευνας "Future Unfold" που διεξήγαγε η εταιρεία GrantThorton, με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν ELTRUN του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 400 επιχειρήσεις, αφορούσε την αξιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων, τη στρατηγική για τις ψηφιακές τεχνολογίες καθώς και τα πλάνα ψηφιακού μετασχηματισμού των Ελληνικών επιχειρήσεων. Στην μελετητική ομάδα συμμετείχε ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος ΔΕΤ Τιμολεων Φαρμάκης.

Μετά τη παρουσίαση ακολούθησαν τρία πάνελ συζήτησης όπου συμμετείχαν γνωστά στελέχη επιχειρήσεων όπως οι κ.κ. Θεόδωρος Φέσσας, CEO της Unisystem, Πάνος Βασιλειαδης, CEO της IDEAL, Σταύρος Ασθενίδης, CEO της ΚτΠ, Γιώργος Πάτσης, CEO της Obrela, Νικος Μανιάτης, CEO της IBM, Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος της GrantThorton κα. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημητρης Μπουραντώνης, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χατζηνικολαου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος καθώς και περισσότερα από 500 στελέχη επιχειρήσεων.