Συνάντηση ΟΠΑ – SAP

Την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας τους διερεύνησαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η εταιρεία SAP, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς λογισμικού παγκοσμίως για τη διαχείριση των επιχειρηματικών πόρων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, στο κτίριο της οδού Τροίας του Πανεπιστημίου. Το ΟΠΑ είναι διακεκριμένο μέλος του παγκόσμιου δικτύου πανεπιστημίων που αποτελούν κέντρα ανάπτυξης δεξιοτήτων στις τεχνολογίες SAP, οι οποίες δίνουν στους φοιτητές ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας.

Στη συνάντηση από την πλευρά της SAP συμμετείχαν η κ.κ. Karina Edmonds, Senior Vice President, Global Head of Academies and University Alliances και Ρόζι Τσέλα, Business Manager, CSR & University Alliances Country Lead. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπροσώπησαν ο Καθηγητής Γεώργιος Λεκάκος, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης, η Καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, ο Καθηγητής Γεώργιος Ιωάννου και ο Καθηγητής Δαμιανός Χατζηαντωνίου. Συμμετείχαν, επίσης, η Υποψήφια Διδάκτωρ, πιστοποιημένη σύμβουλος SAP, SAP technical administrator και εκπαιδεύτρια στην πλατφόρμα ERP SAP, στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) Αγγελική Κωστάκη, ο κ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, Adjunct Professor στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Χαράλαμπος Βαφειάδης, SAP Expert και Απόφοιτος του MBA International, καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες του ΟΠΑ οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών εργαστηρίων στην πλατφόρμα, καθώς και σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς.

Εκπαιδεύσεις στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στο SAP παρέχονται στο πλαίσιο του Προπτυχιακού  Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος ΔΕΤ και των ΠΜΣ στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού, Επιχειρηματικής Αναλυτικής, και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.