5ο Συνέδριο Προσομοίωσης της ΕΚΤ

5ο Συνέδριο Προσομοίωσης της ΕΚΤ

Έχει ξεκινήσει η περίοδος αιτήσεων για την συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που διοργανώνει η Get Involved και θα παραμείνει ανοικτή έως την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Δεκεμβρίου, έως τις 13 Δεκεμβρίου, με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος και απευθύνεται σε φοιτητές κάθε βαθμίδας και διαφόρων επιστημονικών υποβάθρων. Για το 2020 συμπεριλήφθηκε στο Ευρωπαϊκό ημερολόγιο δράσεων της ΕΚΤ (για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας, που διαμόρφωσε και εξέλιξε η ομάδα της Get Involved με στόχο την ενίσχυση της διαδραστικότητας.

Η προσομοίωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στα σύγχρονα οικονομικά ζητήματα της Ευρώπης με την χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων, όπως η βιωματική μάθηση και η διεπιστημονικότητα, καθώς συνδυάζεται η οικονομική και νομική επιστήμη. Επίσης, οι σύνεδροι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να θέσουν ερωτήσεις σε διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, ανθρώπους της αγοράς και εκπροσώπους των θεσμών στην Training Day του Συνεδρίου. Οι σύνεδροι με τις ιδέες και τις γνώσεις τους συνδιαμορφώνουν δυναμικά το τελικό αποτέλεσμα του συνεδρίου. Τα πορίσματα του 4ο Συνεδρίου Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος, εντάχθηκαν για το 2020 στο ημερολόγιο της ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναθεώρηση του Strategy Review της, μετά από 18 χρόνια.

Θεματικές του Συνεδρίου

Όπως κάθε χρόνο, στο Συνέδριο αναδεικνύονται διεπιστημονικά τα σύγχρονα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Ζώνη του Ευρώ. Στο 5ο Συνέδριο Προσομοίωσης της ΕΚΤ, θα εξεταστούν:

  • ο μηχανισμός μετάδοσης της Νομισματικής Πολιτικής,
  • α Καταστατικά Όρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο θεσμικός διάλογος με τους υπόλοιπους θεσμούς της Ένωσης,
  • τα ζητήματα του ESG και της κλιματικής αλλαγής στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, και
  • η σχέση Νομισματικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής στο πλαίσιο της πανδημίας και ύστερα.

Για την καλύτερη προετοιμασία των συνέδρων έχουν ετοιμαστεί εκτενείς οδηγοί μελέτης από την επιστημονική ομάδα της Get Involved, ενώ θα πραγματοποιηθούν και κλήσεις προετοιμασίας με το σύνολο των συνέδρων. Παράλληλα, θα υπάρχει πρόσβαση σε συνοδευτικά αρχεία που θα συμβάλουν στην διευκόλυνση της μελέτης των συνέδρων, όπως για παράδειγμα το ευρετήριο Οικονομικών Ορών της Get Involved. Έτσι εξασφαλίζεται πως το συνέδριο εστιάζει στην παροχή και όχι τον διαγωνισμό γνώσεων.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Όπως έχει προαναφερθεί στο Συνέδριο μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες και ποικίλους επιστημονικούς κλάδους. Μέσω των εκτενών οδηγών μελέτης, αλλά και της άμεσης επικοινωνίας με την επιστημονική ομάδα της Get Involved, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να είναι σε θέση να κατανοήσουν τις θεματικές του Συνεδρίου και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Συνέδριο πατήστε εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.