Google Summer of Code 2021

Κάλεσμα σε φοιτητές για συμμετοχή στο Google Summer of Code

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ επιλέχθηκε να συμμετέχει και φέτος ως mentor organisation στο Google Summer of Code 2021 (GSoC) και καλεί όσους φοιτητές ενδιαφέρονται να να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2021 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους.

Στο Google Summer of Code (GSoC) μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού λογισμικού. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες το καλοκαίρι στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν με 1.800$, μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Το GSoC, παρέχει χρηματοδότηση σε φοιτητές για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2005 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 13.000 φοιτητές από 111 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 38.000.000 γραμμές κώδικα για εκατοντάδες οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), θα συμμετέχει στο Google Summer of Code 2021 με πάνω από 15 προτάσεις έργωνανοιχτού κώδικα και καλεί όσους φοιτητές επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα από τα έργα, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2021επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.  Οι προτάσεις θα πρέπει να διαμορφώνονται σύμφωνα με αυτό το υπόδειγμα.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα που προτείνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και τις προαπαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού ανά έργο μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι φοιτητές  μπορούν να υποβάλουν επίσημα τις προτάσεις τους μέσω της κεντρικής σελίδας του Google Summer of Code,  από τις 29 Μαρτίου μέχρι τις 13 Απριλίου 2021, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSOC 2021, στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να στείλουν από σήμερα τις ερωτήσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους μέντορες των έργων, μέσω της λίστας gsoc-developers@ellak.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2021, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων, δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.