Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally

Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally

Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν- ELTRUN/ ΟΠΑ και η Samsung Electronics Hellas ανακοινώνουν την έναρξη του 4ου κύκλου του προγράμματος Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει σε όλους/ες τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ηλικίας 21 – 45 ετών την ευκαιρία να γνωρίσουν digital εργαλεία από τους χώρους του e-επιχειρείν και του Artificial Intelligence. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δε χρειάζεται προηγούμενη γνώση σε αντίστοιχα πεδία. 

Αντικείμενο του προγράμματος

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στο να αναπτύξει τις δεξιότητες των συμμετεχόντων/ουσών στη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών κι επιχειρηματικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρονται στο χώρο του ψηφιακού Μάρκετινγκ και του Artificial Intelligence. Το πρόγραμμα, που σχεδίασε και υποστηρίζει επιστημονικά το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέχει ένα υψηλό θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο στη διοίκηση και την καινοτομία, καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων οι οποίες μπορούν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα σε εφαρμόσιμο επιχειρηματικό πλάνο, βασιζόμενη σε στοιχεία Βάσεων Δεδομένων και Στατιστικής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο ανάπτυξης νέων ιδεών και τη δυνατότητα εφαρμογής και μοντελοποίησης τους. Το πρόγραμμα επιπλέον διαφοροποιείται μέσω της εμπλοκής των συμμετεχόντων/ουσών σε εργαστήρια καινοτομίας και δημιουργικότητας και μέσω της ανάληψης ενός ομαδικού καινοτόμου έργου (capstone) που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια του.

Σε ποιους/ες απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή αποφοίτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, άνδρες και γυναίκες, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο ψηφιακό επιχειρείν. Δεν απαιτείται προηγούμενο τεχνικό υπόβαθρο.

Επιστημονική Υποστήριξη και Διδακτικό προσωπικό

Το διδακτικό προσωπικό του προγράμματος αποτελείται από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του ΟΠΑ και πανεπιστημίων του εξωτερικού, ερευνητές, έμπειρα στελέχη της αγοράς και συμβούλους επιχειρήσεων. Η επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος προσφέρεται από το εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN (www.eltrun.org) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα διαθέτει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μείγμα από διαλέξεις, ομαδικές εργασίες/ workshops, case studies και την «ενεργό» μάθηση (action learning). Οι συμμετέχοντες καλούνται να δουλέψουν στο πλαίσιο ομάδας, τόσο κατά τις ώρες συμμετοχής τους στο πρόγραμμα όσο και πέρα από αυτές, και να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της ομαδικής τους εργασίας στο πλαίσιο μιας διαγωνιστικής διαδικασίας με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το υλικό των διαλέξεων και οι παρουσιάσεις θα είναι διαθέσιμο στους συμμετέχοντες μέσω διαδικτύου. Συνολικά το πρόγραμμα έχει διάρκεια 50 ώρες. Οι 30 ώρες θα διεξαχθούν μέσω live διαλέξεων στο zoom και οι 20 ώρες μέσω ασύγχρονης μελέτης σε elearning πλατφόρμα.

Διάρκεια και διεξαγωγή προγράμματος

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες, η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική, και θα διεξάγεται μία με δύο φορές κατ' έτος στο πλαίσιο του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν από 25/10 ως 22/12 (Τρίτη ή Πέμπτη), μέσω zoom 18:00 – 21:00) Οι συμμετέχοντες/ουσες στο πρόγραμμα θα επιλεγούν μετά από διαδικασία αξιολόγησης, στο πλαίσιο του ΚΕΔΙΒΙΜ-ΟΠΑ, και θα υποστηριχθούν με τη χορήγηση υποτροφιών με την οικονομική υποστήριξη της Εταιρίας Samsung Electronics Hellas. Οι συμμετέχοντες/ουσες που θα παρακολουθήσουν με επιτυχία το πρόγραμμα θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έναρξη μαθημάτων: 25/10/2022 | Λήξη μαθημάτων: 22/12/2022

Αιτήσεις εώς: 19/10/2022

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εδώ.