Αριστεία και διακρίσεις φοιτητών ΔΕΤ

Με συνεχείς διακρίσεις σε φοιτητικούς διαγωνισμούς το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιβεβαιώνει την προσήλωσή του στην Αριστεία και το υψηλό επίπεδο των καθηγητών και των φοιτητών του.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, φοιτητές του ΔΕΤ, οι Μ. Ανδριανού, Αν. Τσαγκάρη, Ι. Κουρουπάκη και Ζ. Κώττη, κέρδισαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της KPMG “Ace the Case”, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στη Αθήνα. Το πρόγραμμα Ace the Case, το οποίο περιλαμβάνει σεμινάριο και διαγωνιστικό μέρος, στοχεύει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών στη δημιουργία και ανάλυση business plans, τη διαχείριση του χρόνου, την ομαδικότητα, τις τεχνικές επικοινωνίας και παρουσίασης και τη δημιουργική σκέψη.

Τον ίδιο μήνα, η ομάδα “CargOps”, αποτελούμενη από τους φοιτητές Β. ΓεωργόπουλοΝ. ΔουρελιάδηΠ. Καζαντζή και Ε. Ποταμιάνο με επιστημονικό σύμβουλο, τον Καθηγητή Χρ. Ταραντίλη, ήταν η νικήτρια ομάδα του φοιτητικού διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας JA Start Up, που διοργάνωσε και φέτος το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Την καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα τους για τον πλήρη έλεγχο των εμπορικών κοντέινερ κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους σχεδίασαν και δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος "Ψηφιακή καινοτομία και επιχειρηματικότητα" με διδάσκοντες τους Καθ. Γ. Ι. Δουκίδη και Δρ. Στ. Λουνή.  Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Junior Achievement Europe Εnterprise Challenge 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018.

Στις εταιρείες isMoodShopmind και Nimbata, απονεμήθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία στο διαγωνισμό Startups d.Day, στο πλαίσιο του digital economy forum 2018, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Στο διαγωνισμό Startups d.Day, ο οποίος απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις που αξιοποιούν τη ψηφιακή τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά. Οι start-ups εταιρείες, ιδρυτές των οποίων είναι απόφοιτοι και οι φοιτητές του ΔΕΤ Α. Κασσιμάτη (συνιδρύτρια εταιρίας isMOOD κι απόφοιτος ΔΕΤ),  Α. Γρίβα και Β. Σταύρου (ομάδα ShopMind κι υποψήφιοι διδάκτορες ΔΕΤ) και Δ. Πουρναράκης (συνιδρυτής εταιρίας Nimbata και διδάκτορας ΔΕΤ), συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις κατηγορίες Social media analytics services based on sentiment analysis, Retail customer analytics services based on shopping missions analysis και Digital marketing services based on call data.

Στο ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου σημαντικού φοιτητικού διαγωνισμού Hult Prize, ο οποίος διεξήχθη τον Απρίλιο στην Πάτρα, με ζητούμενο την «αξιοποίηση της ενέργειας για να αλλάξει τη ζωή δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων», διακρίθηκε η ομάδα Park&able. Επόμενος σταθμός για τα μέλη της,  Γ. Μεθενίτη, Αν. Κώτσα, Ορ. Σκουτέλλα και Γ. Μπακάλη είναι το Λονδίνο, όπου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους ημιτελικούς του Παγκόσμιου Διαγωνισμού.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης δήλωσε σχετικά: «Οι βραβεύσεις των φοιτητών μας τεκμηριώνουν το υψηλό επίπεδο των σπουδών που παρέχει το Τμήμα καθώς και τη ροπή των φοιτητών μας προς την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την αριστεία».

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου