Πρώτη θέση στο MindsDB Hackathon

Την πρώτη θέση στο MindsDB Hackathon κέρδισε ο φοιτητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Μάριος Αηντίνι, με την υποχρεωτική εργασία που εκπόνησε στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνολογία λογισμικού στην πράξη», με διδάσκοντα τον Καθηγητή Διομήδη Σπινέλη.

Το MindsDB είναι μια πλατφόρμα λογισμικού ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών AI χωρίς την απαίτηση ειδικών γνώσεων στην ανάπτυξη AI λογισμικού. Πλέον, το MindsDB έχει μετατραπεί σε μια νεοφυή επιχείρηση με αξία πάνω από $160 εκ.

Το θέμα του Hackathon ήταν η συνεισφορά στο λογισμικό του MindsDB. Η συνεισφορά του κ. Αηντίνι αφορούσε τη διασύνδεση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης με τα email των χρηστών: Αξιοποιώντας την πλατφόρμα του MindsDB, ένας χρήστης μπορεί πλέον, μεταξύ άλλων, να απαντά αυτόματα σε ένα email με το επιθυμητό ύφος, να ταξινομεί τα email του σε κατηγορίες που αναγνωρίζει ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης, ή να ανιχνεύει αν ένα email περιέχει ανεπιθύμητο περιεχόμενο (spam).

Ο κ. Αηντίνι κατέκτησε το 1ο βραβείο, και παρέλαβε το έπαθλο των $5000, μαζί με τον Ινδό προγραμματιστή και επιχειρηματία Rajeev R. Sharma, με τον οποίο συνεργάστηκε. Όπως σημείωσε ο ίδιος «Το έπαθλο της νίκης ήταν 5000 δολάρια, αλλά το χρηματικό ποσό δεν ήταν το πιο σημαντικό. Ήταν μια μεγάλη ικανοποίηση να έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε έναν διαγωνισμό με πάνω από 50 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, χάρη στο έργο μου στο μάθημα τεχνολογίας λογισμικού υπό την καθοδήγηση του κυρίου Διομήδη Σπινέλη».