28ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός

28ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός υπό την αιγίδα του ΟΠΑ

Ο Όμιλος Economia πραγματοποιεί τον 28ο  economia Φοιτητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και ενέργεια: Η αναπτυξιακή διάσταση σε ΕΕ και Ελλάδα».

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο φοιτητικός διαγωνισμός προσκαλεί τους φοιτητές όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας να συμμετάσχουν, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα γόνιμο διάλογο για την κλιματική κρίση και να αναδείξει καινοτόμες λύσεις που να καλύπτουν την ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας με σεβασμό προς το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν μια από τις τρεις υπο-ενότητες της θεματικής «Κλιματική αλλαγή και ενέργεια: Η αναπτυξιακή διάσταση σε ΕΕ και Ελλάδα»:

1. Πόσο έχει προχωρήσει η δημόσια συζήτηση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα;
2. Ενέργεια και περιβάλλον: πώς μπορούν να συμβιβαστούν στην πράξη;
3. Πώς συνδυάζεται η πράσινη προτεραιότητα του Ταμείου Ανάκαμψης με την απαίτηση ανταγωνιστικότητας της οικονομίας;

Αναζητώντας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, οι φοιτητές καλούνται να παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους εργασίες, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 2.000 λέξεις, στους έγκριτους κριτές της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών ορίζεται η 31η Μαρτίου 2022.

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης βαθμολογούν τις εργασίες έως τα μέσα Απριλίου. Τα αποτελέσματα και η λήξη του διαγωνισμού επισφραγίζονται με την Τελετή Απονομής των βραβείων στα τέλη Μαΐου του 2022.

Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής & τις Προύποθέσεις εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://bit.ly/337OAo4